RONALD GORSIC/CROPIX
PIŠU RUSKI MEDIJI

Nikola Moro je napokon izabrao između tri Dinama!? Presudio je razgovor s bivšim Kloppovim pomoćnikom...

Otišao je još u petak iz Zagreba, na liječnički pregled i otada - ništa? No pojavila se nova vijest
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. kolovoz 2020. 22:53

Primijetili ste, vjerojatno, da Nikola Moro još nije predstavljen kao novi igrač moskovskog Dynama. Niti je hrvatski prvak objavio 'oproštajnu notu', niti je ruski klub pustio službenu informaciju da je Moro potpisao ugovor. Otišao je još u petak iz Zagreba, na liječnički pregled i otada - ništa?

No, ništa se nije promijenilo, brojni ruski mediji, predvođeni vjerodostojnim Sportexpressom pišu da je Moro prošao liječnički, da više nema nikakve prepreke da potpiše ugovor te da će to učiniti ovih dana, možda već i danas. Naime, čeka Moro sve potrebne papire za ulazak u Rusiju, koji je još više otežan u vrijeme pandemije, kad svi ti papiri stignu, Moro će doći u Moskvu, potpisati petogodišnji ugovor i biti predstavljen u novom klubu te 'odjavljen' iz Maksimira.

image
RONALD GORSIC/CROPIX


Inače, Sportexpress posvetio je Mori velik tekst, otkrivajući tko je, zapravo, igrač koji dolazi u Dynamo, opisuju njegov put od mlađoh kategorija u Maksimiru, podsjećajući na kvalitetu Dinamove škole, ističući da je Ivan Rakitić jedan od rijetkih igrača hrvatske reprezentacije s Mundijala koji nije ponikao u Dinamu. Piše Sportexpress kako je Moro imao ponudu Šahtara od 12 milijuna eura, kako su ga htjeli Milan, Inter, Manchester United..., ali je onda došla ozljeda koja je zaustavila transfer. Ističe autor kako je sad moskovski Dinamo iskoristio nove 'korona-prilike' na tržištu i doveo Moru za manji novac od onoga za koji bi ga Dinamo pustio prije pola godine.

Tvrdi da Moro, iako su ponude kijevskog i moskovskog Dynama bile slične, nije želio u Ukrajinu, već je izabrao Rusiju te da je za to zaslužan razgovor sa sportskim direktorom Dynama Željkom Buvačem, bivšim Kloppovim pomoćnikom. Navodno je baš taj razgovor ostavio jak dojam na Moru, te je Dinamov veznjak postao, zapravo, prvo pojačanje koje je Buvač doveo u Dynamo. Prije njega stigao je Daniil Fomin, ali on je stigao iz Ufe, iz domaće lige, Moro je prvi Buvačev inozemni transfer.


Inače, konkurent Mori za dolazak u Moskvu bio je veznjak Viktorije Plzen Lukaš Kalvach, trener Kiril Novikov za obojicu je pokazao 'palac gore' i prepustio odluku Buvaču i klupskim čelnicima. A oni su izabrali Moru, skuplji je od Kalvacha, ali i tri godine mlađi te, ipak, jefitiniji nego što potencijalno vrijedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:18