Goran Mehkek / Cropix
JURČIĆ PONOSAN

'Nisam čuo ružne povike s tribina! Igramo kako najbolje odgovara profilu naših igrača'

Nogometaši Dinama svladali su HJK 1-0, što im je uz 2-1 u Helsinkiju bilo dovoljno da izbore doigravanje za Ligu prvaka, uz saznanje da su osigurali Europsku ligu
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 04. kolovoz 2011. 02:00

ZAGREB - Nije to čak ni bila na rezultat... Nemam što posebno objašnjavati, ja radim svoj posao što mogu bolje i želim da moja momčad igra što bolji nogomet. Ljudi gledaju i procjenjuju ili čitaju i procjenjuju. Trebamo shvaćanje nogometa podići na višu razinu, da budemo svi skupa spremni za Ligu prvaka - odgovorio je Jurčić na pitanje kako objasniti gledateljima da je u nokaut-fazi natjecanja nevažan dojam.

- Nisam čuo ružne povike s tribina jer je bio usredotočen na igru. No, osjećam veliki ponos. Imao sam tu sreću da 1998. sudjeluem u Ligi prvaka kao igrač, sad ćemo biti u prigodi nakon 12 godina vratiti u Zagreb Champions League. Pokazalo se da smo igrali protiv ozbljnog suparnika i drago mi je da smo kontrolirali utakmicu - dodao je Jurčić, pa naglasio:

- Igrali smo nogomet kakav želim, kontrolirani nogomet. Forsirali smo pas igru jer imamo takav profil igrača, nemamo momke za jurnjavu gore-dolje. Imali smo 20 udaraca na gol, gotovo pola unutar okvira, a to je bitno.

Loša vijest ove srijede tako je samo Alispahićeva fraktura nadlaktice zbog koje će prema prvim procjenama pauzirati tri-četiri mjeseca. Dosad je klub iz Maksimira osigurao 3,600.000 milijuna eura Uefinih premija, a bude li uspješan u sljedećoj rundi, doigravanju za skupine Lige prvaka, povećat će bogatstvo na garantiranih 7,200.000 eura čak i da izgubi sve utakmice i ako ništa drugo, isplatiti ovoljetno ulaganje u stadion.

Glede ždrijeba Jurčić se nije želio izjašnjavati, ali kako je pohvalio Malmö i Odense, klubove iz prvenstava u punom jeku, kao što je i finsko, pretpostavljamo da ne bi želio švedskog prvaka.

- Trebamo imati malo sreće, no od četvrtka počinjemo razmišljati o suboti u Koprivnici.

Ove srijede podbacio je u prvom redu Sammir ("dobro su ga udvajali"), a Kovačić se ugasio ubrzo po ulasku, nakon što je na njemu napravljen prvi oštri prekršaj. Napadački dvojac također nije na vrijeme stizao na nekoliko upotrebljivih Ibáńezovih nabacivanja, Vrsaljko je postao probojan tek u drugih 45 minuta. Milan Badelj je tako većinu vremena morao sam organizirati igru, slati okomite i smislene lopte, a u fazi obrane stizao je i spašavati nekoliko protunapada gostiju, zadržavši epitet igrača utakmce unatoč Luchovom pogotku. Ponajveći problem ipak su napadači...

- Imam tri špice koje stalno rotiram, Rukavinom sa jako zadovoljan, trebaju nam njegovi dubinski šprintevi, a lopta će doći. Beqiraj? Uzrok što ne igra kao lani je promjena sustava, dvije špice donose puno usklađenih kretanja, a kad si sam ideš instinktivno, no radimo na tome, pitanje je vremena kada će to procuriti.

Jurčić je posebno pohvalio i ovoljetno stopersko pojačanje:

- Vida izvrstan, iznad svih pozitivnih očekivanja, trenutno možda i naš najčvršći oslonac, no treba biti oprezan s njime da ne naiđe kriza...

Dojam je da bi za suparnika poput HJK-a, koji je istrčao u visoko postavljenoj plitkoj formaciji idelan lijek bio Ivan Tomečak i njegova hitrina, no Jurčić je imao drugačiji plan i ovaj put. Dok ima rezultat, trener je uvijek u pravu...

- U svlačionici je raspoloženje fenomenalno, idemo raditi dalje. Kvaliteta neke momčadi je u tome da igrom stvara šanse, kao što je i kvaliteta trenera da uvježba ekipu koja stvara šanse, a realizacija će doći. Najveća je zato dobit da se imamo vremena mirno pripremati za 4. pretkolo.

Jurčić se još jednom pomirljivo osvrnuo i na publiku, taj rat mu najmanje treba:

- Kad ne bi bilo taktike, ne bi trebao trener! Igramo kako najbolje odgovara profilu naših igrača. Hvala navijačima što su došli u tolikom broju i nadam se da će nas nastaviti podržavati.

Trener gostiju Antti Muurinen poslao je pred novinare pomoćnika:

- Bolja je momčad prošla dalje. Mi smo pokušali sve što smo mogli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:26