DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
Dinamov Danac za SN

‘Nisam došao u Dinamo gubiti, ali nije sramota izgubiti od takvog protivnika i nema razloga da potonemo‘

‘Dan nakon poraza obično ne spavam dobro, ali pokušavam se što prije vratiti u normalu‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. siječanj 2021. 14:23

Rasmus Lauritsen vrlo brzo u Dinamu je postao standardan, kad je zdrav i spreman gotovo je zabetoniran u obrani. Danac je karakteran tip, vidi se to i kad na terenu razgovara sa suigračima, govori im što trebaju raditi, kad krenuti, kad stati.
Na Rujevici je u prosincu zabio i svoj prvi gol za Modre, bio je to pogodak za konačnih 2:2, a protiv Rijeke u Maksimiru nije bio na toj razini, rekli bismo da je bio među onima koji su podbacili.

Jako loš osjećaj

Priznaje i sam da se nije osjećao baš najbolje nakon te utakmice.
- Uvijek je teško kad izgubiš kući, jako loš osjećaj. Nije to bio start kakav smo očekivali i kakav smo si zacrtali, međutim, nije nam ni prvi poraz u životu. Nikad nije lijepo izgubiti i nikad ne volimo doživjeti taj osjećaj, ali moramo gledati naprijed, pozitivno, pred nama su nove utakmice - priča Lauritsen, kojemu je ovo tek drugi poraz od dolaska u Maksimir, prvi je bio onaj u Gardskom vrtu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Da, nisam došao ovdje gubiti utakmice, to je istina. Kažem, nikad ne volim osjećaj poraza, ali vjerujem da smo čvrsta i odlična momčad, da ćemo i iz ovog poraza izaći jaki, da se to neće ponavljati baš često i da ćemo odmah krenuti mijenjati stvari već u sljedećoj utakmici, pokazati naš karakter i snagu. Ova je momčad dosad izgradila pobjednički mentalitet, uvjeren sam da on nije narušen ovim porazom i da ćemo to vrlo brzo pokazati.

Pred Dinamom je u subotu Gorica, ali vratimo se još malo na tu Rijeku. Jesu li Riječani iznenadili Lauritsena i suigrače svojim ubojitim kontrama, uhvatili na spavanju?

- Ne bih rekao da su nas iznenadili, zapravo, bila je to slična utakmica onoj u Rijeci. I tamo je bilo puno prilika, više naših nego njihovih, završilo je 2:2, a ovdje su imali i sreće. Nismo zabili, imali smo i penal, bio je to dobar penal, ali je golman obranio. Takvi detalji odlučuju utakmice, poraz je loša stvar, ali izvedba nije bila tako loša, u nogometu te suparnik ponekad kazni za propuštene prilike. Golman je bio njihov najbolji igrač, to puno govori, a i moram reći da je Rijeka odlična, čvrsta momčad, nije sramota niti tragedija izgubiti od takvog suparnika. Često je igra kakvu smo mi ponudili dovoljna za pobjedu, uvjerljivu pobjedu, no ovoga puta nije bilo. Idemo dalje, pogledati što nije valjalo, pogledati se u ogledalo i ispraviti pogreške u idućim utakmicama.

Nema vremena za puno razmišljanja o Rijeci, utakmice se mijenjaju kao na traci, kako se odmah vratiti u normalu prije Gorice?

- Dan nakon poraza obično ne spavam dobro, ali pokušavam se što prije vratiti u normalu. Znam kako je to bitno, biti koncentriran i mentalno spreman za iduću utakmicu. Ne smijemo negativno razmišljati, već u svakoj utakmici pokušati nešto promijeniti nabolje, gledati pozitivno na budućnost. Nije lako kad izgubite, a znate da ste najbolja momčad u ligi. Znam da ljudi nisu sretni s porazima, nismo ni mi, ali sigurno ćemo na duge staze pokazati da smo najbolji, vratiti se na pobjednički put. Pobjeda u idućoj utakmici uvijek je najbolji lijek. Nije tragedija, možda se odmah nakon poraza tako čini, ali općenito, ne treba gledati tako tragično.

Ništa, ideš dalje...

Kalendar utakmica je gust, igra se svaka tri, četiri dana.

- Fantastično je igrati utakmice stalno, to je ono zašto volimo igrati nogomet i zašto smo se njime počeli baviti. Nema razloga da potonemo nakon jednog poraza, vjerujem da ćemo pokazati da smo najbolji, zato je dobar taj period teških utakmica, odmah imaš priliku pobijediti i vratiti se u pozitivu. Važno je da smo mi kao pojedinci i kao momčad čvrsti, imamo samopouzdanja i kad je tako ne može nas se tako lako izbaciti iz kolosijeka. Izgubiš, u redu, nije ugodno, ali ideš dalje. Imamo novu utakmicu, idemo po tri boda, pobjeda je najbolji lijek!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:01