ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
Zanimljiv napadač

‘Nisam očekivao da će mi se svidjeti u Hrvatskoj!‘ Prvi Nijemac u gradu, i još je zabio Dinamu

‘Najbolji sam nogomet igrao u HSV-u, tamo sam se dokazao i kao čovjek i kao igrač‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. listopad 2020. 16:38

Prvi njemački igrač u Slavenu Belupu je mladi napadač Törles Knöll, 23-godišnjak koji je u ljetnom prijelaznom roku stigao iz Nürnberga. Iako pojedini izvori navode kako je za njega plaćena odšteta, to nije točno, Farmaceuti su ga dobili besplatno, no s njegovim su bivšim klubom dogovorili postotak od budućeg transfera.

A Knöll se hrvatskoj javnosti predstavio pogotkom na gostovanju kod Dinama.

- Teško je kad dođeš u stranu zemlju, kao što sam ja iz Njemačke u Hrvatsku. Kao mladom igraču potrebno ti je vremena, trebaš osjetiti kulturu, momčad, stožer. Za mene je to bio prvi korak i osjećao sam se jako dobro nakon tog susreta s Dinamom jer sam zabio gol, a uzeli smo bod protiv najbolje momčadi u ligi - rekao je bivši mladi reprezentativac Njemačke.


Naravno, nije u Podravinu stigao slučajno, “poveznica” je bio Slavenov trener Tomislav Stipić, koji je u Njemačkoj bio poznat po dobrom radu s mladim igračima.

- Poznajem ga od ranije, puno smo razgovarali, on je bio jedan od glavnih razloga mog dolaska. Pričao mi je o dobrom timskom duhu u momčadi, a to mi se svidjelo. Jako puno priča s igračima i to je važno, u Njemačkoj je malo drugačije, tamo ipak postoji mala distanca između igrača i trenera.
Hrvatsku vidi kao priliku za svoj nogometni iskorak.

- Znam da Hrvati vole nogomet i mislio sam da bi bilo vrlo lijepo igrati za hrvatski klub. Hrvati su vrlo dobri nogometaši, a drugo mjesto koje je vaša reprezentacija osvojila na Svjetskom prvenstvu je sjajan uspjeh.

Uzor mu je Ronaldo

Sportski uzor mu je Cristiano Ronaldo, omiljeni igrač Robert Lewandowski, a navija za - Arsenal. Igrao je za mladu reprezentaciju Njemačke na Svjetskom prvenstvu, a kaže kako je za njega ključan bio prijelaz iz Mainza u Hamburg u dobi od 18 godina.

- Najbolji nogomet igrao sam u HSV-u, tamo sam se dokazao i kao čovjek i kao igrač.

U Koprivnici živi s djevojkom Angelom, studenticom psihologije s kojom često razgovara na temu mentalnog zdravlja i prevladavanja stresa. Već su posjetili Zagreb, Opatiju, Plitvička jezera, a u slobodno vrijeme zaigraju tenis ili košarku.

- Nisam očekivao da će mi se tako jako svidjeti u Hrvatskoj, sve je nekako mirnije, s manje stresa nego u Njemačkoj. Svi su vrlo pažljivi prema meni, u prvim danima u klubu svaki od igrača dočekao me vrlo prijateljski i otvoreno. Atmosfera je obiteljska, osjećam se zbilja odlično. Cilj mi je napredovati kao osoba i kao igrač, a naravno svojim učinkom i angažmanom želim pomoći momčadi. HNL je dobra i kvalitetna liga, pogodna za razvoj mladih igrača - podvukao je Knöll.

Njemački igrači u HNL-u

Marcel Heister (Zadar, Istra 1961)
Stephan Vujcic (Inter)
Andre Fomitschow (Hajduk)
Khaled Mesfin (Inter)
Georg Koch (Dinamo)
Reagy Ofosu (Istra 1961)
Jens Nowotny (Dinamo)
Fredi Bobic (Rijeka)
Törles Knöll (Slaven Belupo)

400 tisuća eura vrijednost je Törlesa Knölla u ovom trenu prema TM-u
2018 dvaput je igrao za Njemačku U-21, zabio je i gol Nizozemskoj

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:06