Paun Paunović/CROPIX
AGONIJA VRATARA HAJDUKA

'Nisam primio kunu otkada sam došao na Poljud, 16 mjeseci sam bez plaće'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. svibanj 2012. 12:55

Goran Blažević promijenio je klub ove zime, sa Šubićevca je preselio na Poljud i pritom sigurno nije pomislio da će nakon tri mjeseca brojati poraze u seriji. Tri u nizu zabilježio je Hajduk tijekom travnja, a onda je Varaždin administrativnim putem tehnički prekinuo negativnu seriju. Međutim, Blaževiću je jasno da je iza kompletne momčadi razdoblje koje treba što prije zaboraviti.

- Nisam se tome nadao. Tri poraza u seriji, to sam rijetko bilježio i kada sam bio na vratima niželigaša, a kamoli Šibenika. Ali, tako se dogodilo. U tom nizu, Lučko je bilo najveći problem. To je utakmica koju nismo smjeli izgubiti, ali što je još teže, igrom smo podbacili. Cijela momčad.

Goran Blažević priča bez okolišanja. Nije mu strana ni samokritika, zna da je i on jedan od igrača koji su mogli više pružiti u toj kiks utakmici.

- U globalu sam zadovoljan svojim izdanjima. Uvijek treba kratko razdoblje adaptacije, ali osim jednog pogotka od famoznog Lučkog, ne vidim gdje bi se moglo naći ozbiljnije zamjerke.

Nije Blažević ključni čovjek koji bi trebao pričati o lošoj seriji Bijelih, ali je “zadnji u nizu”. Tako to biva, vratar je taj koji prima pogotke. Kakav je osjećaj bio stajati na vratima u tri protekla odigrana dvoboja?

- Svakako, nije ugodan. Ali, nije to nikakva tragedija. Promijenilo se puno igrača u startnoj postavi, pa je i obrana izgubila svoju osnovnu koncepciju.

Blažević je do Hajduka stigao preko Arbitražnog suda koji mu je dao slobodne papire za odlazak iz Šibenika. Od siječnja još nije naplatio potraživanje za koje ima službenu odluku.

- Odlukom Arbitraže Šibenik mi je dužan 350.000 kuna. Nisam to još materijalizirao.

Ali, nije tu kraj tužne priče o hrvatskoj nogometnoj svakodnevnici. Blažević čeka prvu plaću u Hajduku.

- Nisam primio nijednu kunu otkada sam došao u Hajduk. Ukupno sam 16 mjeseci bez plaće.

Kako živite?

- A kako. Šutim i radim. Ne, nisam napravio zalihe. Nije moja karijera bila takva. Ne primam plaću, ali ne kukam. Sve mislim da će sutra biti bolje.

Biste li ovoga ljeta prihvatili inozemnu ponudu ako sleti na vašu adresu?

- Ne bih. Zašto? Zato što smatram da bi moja karijera imala logičan tijek ako se barem dvije godine zadržim u Hajduku. To je normalan razvoj karijere, a uskoro bi i u Hajduku mogle doći plaće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 17:56