ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
DINAMOV IGRAČ NA POSUDBI

‘Nisam razočaran što nisam u Dinamu! Tko zna, možda prije odem i u inozemstvo nego zaigram za Modre‘

Fran Karačić ostat će do kraja sezone na posudbi u redovima kluba s Kajzerice
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. siječanj 2021. 14:35

Fran Karačić, potvrdio je to i Zoran Mamić, ostat će do kraja sezone na posudbi u Lokomotivi. Važna je karika momčadi Gorana Tomića, pred kraj jeseni rasla mu je i forma, a ostane li do ljeta na Kajzerice proći će već godinu i pol otkad je službeno Dinamov igrač na posudbi u Loksi. Međutim, Karačić nije s nekim prevelikim razočaranjem prihvatio takvu odluku, već, čini se, gleda pozitivne strane te odluke.

- Tako je ispalo, ali ne mogu reći da sam razočaran. Ljetos je bilo govora da bih se mogao priključiti Dinamu, međutim, nije bilo niti stanke između sezona, krenula je i korona, sve je u nogometu bilo nekako kaotično, a i pitanje je bih li tada u Dinamu igrao koliko bih želio. Odlučio sam i sam da je u takvoj situaciji bolje ostati u klubu gdje ću sigurno igrati. Rekao sam već ranije da vjerujem kako imam kvalitetu za Dinamo i kako vjerujem da bih se izborio za status. Ali, uza sve ovo što se događalo tijekom prvog dijela sezone, realno, bilo bi se teško odmah nametnuti i izabrao sam ovaj put - kaže Karačić.

Lokosi vrijede više

Prevrtio je još jednom film te turbulentne Lokomotivine jeseni...
- Bilo je stvarno svega i trebalo je vremena da dođemo k sebi. Na kraju prvog dijela sezone izgledali smo puno bolje, osobno sam također zadovoljan kako sam igrao, a Lokomotiva je pokazala da ipak vrijedi puno više od pozicije na kojoj se trenutno nalazi.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

I dalje, iako prednost pred momčadima na dnu nije velika, svi na proljeće vide Lokomotivu bliže gornjem, nego donjem domu.
- Ma, i mi se tamo vidimo. Sigurno ćemo biti uspješniji nego u prvom dijelu sezone. Da možda na samom početku nismo toliko zaostali, bio bih uvjeren i da ćemo se boriti za mjesto u Europi. Sad to ne mogu jamčiti jer je zaostatak za četvrtim mjestom popriličan, ali želimo uhvatiti barem peto mjesto. Šteta, lani bismo tim petim mjestom išli u Europu, sad nam nije dovoljno, ali težit ćemo tome da ga dostignemo i zadržimo. To je po kvaliteti realnost, sve iznad toga bilo bi sjajno.

Fokusiran na proljeće

I on je, znači, mišljenja da je jesenski dio prvenstva bio iznimka, a ne neko novo pravilo kad je Lokomotiva u pitanju.
- Ma, naravno! Pa i ranije je Lokomotiva već bila druga u prvenstvu, igrala finale Kupa, pa je nakon toga došao manji pad, otišli su igrači, došli novi i onda je opet uslijedio uzlet. Ne vidim zašto i sad ne bi bilo tako. Promijenila se momčad, imamo dosta kvalitetnih igrača, sad smo se posložili, proći ćemo pripreme, sve pretpostavke dobrog nastavka sezone su prisutne.

Neki bi možda zaključili da bi mu nakon toliko sezona u Lokomotivi moglo manjkati motiva, prošao je sve faze u klubu, od borbe za vrh i trofeje do Europe i ove manje uspješne jeseni, ali možda je baš moguće preseljenje u Maksimir na ljeto za njega dodatan motiv?

- Ne nedostaje motiva, nikad, to budite sigurni. Ne samo zbog Dinama, tko zna kako će se ta priča na kraju rasplesti. Možda ja prije odem u inozemstvo, a da nikad i ne zaigram u Dinamu!? Nikad ne znate što se u nogometu sve može dogoditi, zato se previše time i ne zamaram. Sad sam još uvijek igrač Lokomotive, potpuno fokusiran na ono što nas čeka na proljeće

Marko Lešković priključio se Lokosima

Kao što smo i najavili, Marko Lešković stigao je iz Dinama na Kajzericu i stavio se na raspolaganje Goranu Tomiću. Lešković će biti na posudbi do ljeta, pokušati vratiti formu nakon 15-mjesečne stanke zbog ozljede, a kako mu na ljeto istječe ugovor s hrvatskim prvakom, nije još poznato kamo će na kraju sezone. Inače, Lešković je bio na posudbi u Lokomotivi i prije godinu dana, u proljetnom dijelu prošle sezone, ali tada mu se ozljeda zakomplicirala pa nije uspio niti debitirati za momčad s Kajzerice, već se vratio u Dinamo bez minute na travnjaku. Sad će sigurno, bude li zdrav, dobiti priliku, napokon se vratiti ozbiljnom nogometu. (tn)

.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:52