PAUN PAUNOVIĆ/CROPIX
BIVŠI GOLGETER BIJELIH

‘Nisam vjerovao da se ovo može dogoditi Hajduku! Stvaranje momčadi je važnije od Europe, ali opet...‘

‘Ovu sezonu treba zaboraviti, pokušati ostaviti Livaju i Kalinića...‘, priča Tomislav Erceg.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. ožujak 2021. 17:30

Veliko je razočaranje u Splitu nakon ispadanja u Kupu od Gorice. Druge uzastopne eliminacije u ovom natjecanju od istog suparnika.

- Nisam vjerovao da se ovo može dogoditi Hajduku, taj veliki i razočaravajući podbačaj. Nakon pobjede u Rijeci krajem veljače smatrao sam da se momčad dovoljno podignula da bi mogla do polufinala Kupa. Ne, nisam očekivao ovako visoki poraz u 90 minuta. Čak sam bio skloniji razmišljanju da bi preko kaznenih udaraca mogao biti odlučen putnik za polufinale jer su suparnici nakon prvenstvenog dvoboja djelovali prilično izjednačeno - kazao nam je nekadašnji golgeter Bijelih, Tomislav Erceg.

Što je razlog za 0:3?

- To se svi pitaju. Trener će dati odgovor na taj upit. Ali, znam da treba sezonu zaboraviti.

Što znači “zaboraviti sezonu”, pa još su dva mjeseca do kraja prvenstva?

- Znači da se treba spremati za sljedeću sezonu. Pokušati ostaviti Livaju i Kalinića koji su ekstra klase za aktualnu momčad i onda krenuti u dovođenja novih igrača.

Igre u sezoni pokazuju da bi trebala barem još četiri igrača da bi se pojačala ekipa za sljedeću sezonu.

- Pojačanja će biti koliko će biti i novca. Može li Hajduk dovesti četiri ili pet igrača, to ne mogu govoriti. Ali, ono što bi trebao jest uzeti centarfora. Pravi napadač je nužno potreban ovoj momčadi za ostvarivanje boljeg rezultata.

Je li Hajduk sposoban doći do europskog plasmana?

- Ako se računa da je četvrto mjesto pozicija koja vodi u Europu, držim da Hajduk uz ovakvu konkurenciju ima priliku dohvatiti europski plasman. Ali, usporedo bi trebao graditi i momčad za sljedeću sezonu. Nema razloga više čekati s tim projektom.

Je li važnije posložiti ekipu za sljedeću sezonu ili izboriti Europu?

- Uvijek je bolje igrati Europu, nego izostati iz europskog natjecanja. Ali, ako bi trebalo birati između dvije ponuđene opcije, uvijek bih prvo izabrao stvaranje momčadi, nego imperativni plasman u Europu. Prošle sezone su pokazale da je Hajduk uvijek tražio Europu, ali nije stvorio kvalitetnu momčad. Zato, da se ne bi događalo kao prethodnih godina, najvažnije je krenuti s formiranjem momčadi za sljedeću sezonu. Kako će se taj proces odvijati, lako je govoriti u teoretskom okviru, ali ljudi u klubu će znati s koliko novca i s kakvim kadrom raspolažu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:13