Brugge, 031110.Jan Breydel stadion, UEFA, Europska liga, grupa D, susret NK Dinamo i Club Brugge.Na slici: Vahid Halilhodzic trener NK Dinamo.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
VAHA ODUŠEVLJEN

'Nismo bili mangupi, ali smo bili zreli! Dečki su bili heroji, u Španjolsku idemo na pobjedu'

'Ovaj trijumf znači mnogo. Prebrođena je psihološka barijera, ova pobjeda daje realne izglede za proljeće, iako će biti teško nakon pobjede PAOK-a nad Villarrealo'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2010. 23:11

Dinamov trener Vahid Halilhodžić nadmudrio je Adriea Kostera, kojem su bez Vargasa i Odjidje ionako karte bile slabije, a aduti nedovoljno nadahnuti...

- Velika Dinamova pobjeda u taktičkoj bitci. U prvom dijelu nije bilo ljiepe igre, ali bio sam uvjeren u našu pobjedu jer smo primjenili strategiju za koju smo znali da će se isplatiti. Čekali smo da nam oni ostave više prostora, dali dva gola, mogli i više - kazao je Vaha, čija momčad na kontu ima sedam bodova, više nego ikad u dosadašnjim pokušajima u Europskoj ligi/Kupu Uefa i s osiguranom utakmicom odluke na svom terenu 15. prosinca protiv PAOK-a.

- Ova pobjeda ovoj momčadi znači mnogo, jer psihološka je barijera prebrođena i sad imamo realne izglede za plasman dalje iako će još biti teško nakon pobjede PAOK-a nad Villarrealom. Čestitke igračima na herojskoj borbi i velikoj pobjedi.

Vaha je iznenadio postavom, ali ciljano je birao Calella i Ibáńeza zbog Dalmata.

- Htio sam, poučen iskustvom prvog dvoba, staviti dva osigurača ispred naše obrane, a Badelja opet prebaciti na desno, jer znam da to može odigrati iako on s time nije zadovoljan. Dao sam mu ofenzivnu ulogu jer može driblingom i pasom napraviti razliku, zadržati loptu kad treba, otvoriti Vrsaljka. Pod poluvremenom sam mu rekao što da radi, taj početak nastavka je bio trenutak da se po toj desnoj strani napravi pritisak. Ta nam je taktička zamisao uspjela, imali smo još prigoda, večeras su bila sasvim dovoljna dva pogotka.

Dinamov strateg nije želio o prigodi da se u sljedećem nadmetanju izbaci Villarreal, pa da se s PAOK-om ni o čemu ne odlučuje:

- Pustite nas da se veselimo, potom ćemo o planovima... No, uvijek se pripremamo za pobedu, protiv bilo koga...

Trener je u najavama zazivao Fortunu i mangupluk i dobio oboje!

- Malo jest pomak, priznajem (smijeh)... Nije lako ovdje dobiti, psihološki je trebalo pokazati puno zrelosti za osujećivanje suparnika i čekanje prigode za protuudar - poručio je Halilhodžić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 17:05