TRENER MODRIH

'Nismo mi krivi što su derbiji loši, drugi bi trebali težiti da se približe nama a ne mi njima'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 15. svibanj 2015. 16:49

S dozom opreza se u Maksimiru priča o Hajduku. Sigurno ne zbog kadra kojim Vukas nastupa protiv Dinama već je respekt prisutan zbog tradicije koja veže ova dva protivnika.

- Bez obzira na kvalitetu Hajduka, derbi susreti nose određenu dozu naboja, nervoze i drugačije energije. Svjesni smo kako utakmica može otići u oba smjera, ali vjerujem u kvalitetu svoje momčadi koju smo nebrojeno puta do sada pokazali – najavio je Zoran Mamić koji u derbiju ne računa na ozlijeđene Antolića I Musu te kartoniranog Šimunovića. Što se tiče protivnika, trener Dinama očekuje da Hajduk zaigra na krilima svoje mladosti.

- Uveli su te mlađe igrače koji nose novu energiju. Bacat će se na glavu i htjeti se dokazati, ali naš cilj je potvrditi dominaciju i naslov prvaka.

U Vukasovoj momčadi definitivno ima materijala za Dinamo, no o konkretnim imenima se Mamić mlađi nije htio izjašnjavati.

- Trebao bih bolje poznavati situaciju u Hajduk da bih mogao reći za nekoga da je taj za prvih 11 u Dinamu, ali da ima kvalitetnih pojedinaca to je izvjesno.

Na konstataciju kako derbiji nisu što su nekada bili, Zoran Mamić se načelno složio a razloge je pronašao u razini kvalitete koja dijeli Dinamo od ostatka HNL-a.

- Mislim da to nije naša krivnja jer bi svi trebali težiti da se približe nama a ne mi njima. Isto tako, moramo svi skupa biti pozitivniji i graditi odnose. Tu je previše negativnosti i to se stalno ističe dok se dobre stvari promoviraju na kapaljku – završio je Zoran Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 08:54