Damir Krajač / Cropix
TRENER POZIVA NA OPREZ

'Ništa još nije gotovo! Finci će se i u Zagrebu ići nadigravati. Oni su klasični hakleri'

'Možemo još puno napredovati, a upravo je taj prostor za napredak najveći zalog mom optimizmu. Sigurno ćemo biti bolji, no naša forma je svakim danom sve bolja'
Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 29. srpanj 2011. 13:28

Dinamo je u Helsinkiju stigao na korak do 4. pretkola Lige prvaka. Ili na korak do ulaska u skupine Europske lige. Dan nakon utakmice trener Dinama Krunoslav Jurčić isijavao je zadovoljstvom, u Finsku se išlo pobijediti, a taj su zahtjev njegovi igrači kvalitetno odradili.

- Danas je zadovoljstvo još veće. Bila je to turbulentna utakmica u kojoj smo ušli u 'hakl’ s Fincima. Više bih volio da smo igrali kontrolirano, ali Helsinki je takva momčad. Samo napadaju, a ponekad se u fazi napada postavljaju i s četiri napadača - kazao je Krunoslav Jurčić, pa nastavio:

- Volio bih da u uzvratu još više kontroliramo susret. No, iznenađen sam nekim detaljima. Primjerice, kako smo se brzo vratili nakon primljenog pogotka.

Po dolasku na klupu poručili ste da formu tempirate za 3. pretkolo Lige prvaka. Koliko je to danas daleko od maksimuma?

- Možemo još puno napredovati, a upravo je taj prostor za napredak najveći zalog mom optimizmu. Sigurno ćemo biti bolji, no naša forma je svakim danom sve bolja.

Kovačić i Rukavina svojim su ulaskom oplemenili igru. Obojica su i protiv Intera bili ponajbolji na terenu. Jesu li bliže početnoj postavi?

- Oni su važne karike današnjeg Dinama.

Je li Dinamo već osigurao plasman u 4. pretkolo Lige prvaka?

- Ma kakvi! Helsinki će se i u Zagrebu ići nadigravati i igrati otvoreno. Oni nemaju nekakvih taktičkih varijanti, nego igraju klasičan 'hakl’. Mi moramo biti pravi pa ne bi smjelo biti problema.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:32