foto: Vedran Karuza / Novi list / CROPIX
VATRENO JE BILO U SPLITU

NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO Rijeka s igračem manje spasila prvenstvo u uzbudljivom derbiju!

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. ožujak 2016. 19:20

SPLIT - RIJEKA 1:2 (Gavranović 30', Rrahmani 45', Balaj 73')

SPLIT: Zagorac, Miljković, Majstorović, Rrahmani, Vitus, Jakić, Blagojević, Mišić, Špejar, Pešić, Bagarić

RIJEKA: Vargić, Ristoski, Mitrović, Samardžić, Zuta, Bradarić, Brezovec, Tomasov, Matei, Balaj

Rijeka nastavlja berbu bodova protiv splitskih klubova, ovaj put žrtve su bili Crveni, gosti su pobijedili s 2:1 i tako održali pozitivnu seriju protiv Splita na devet uzastopnih susreta.

Rijeka je došla u Park mladeži riješena da pobjedi, od početka su se postavili ofanzivno nasuprot domaćinima, koji su svjesni snage gostujuće momčadi pod formulom borbe za pozitivni rezultat, čitaj na 0:0, nastojali igrati na sigurno, bez rizika. Crveni su dobro kontrolirali situaciju na terenu, jednom se našao u prilici Marin Tomasov, ali drugih šansi nije bilo. Ipak, Riječani su došli do vodstva, iz prekida, Rumunj Matei je poslao loptu u kazneni prostor, poslužio je Gavranovića(32.), kako se to u žargonu kaže 'na obrvu', on je spretno skrenuo loptu u mrežu.

I onda neobjašnjivi slijed događaja: kazneni udarac za Splita, Dražen Bagarić, vodeći igrač „crvenih“ izveo je jedanaesterac dobro, ali ga je Ivan Vargić prokužio, bacio se instinktivno i obranio. Onda poslije kornera Petar Mišić je šutirao, u stvari ispalo je da je asistirao Kosovaru Amiru Rrahmaniju (45.) za izjednačenje.

E sad, je li Leonard Žuta stvarno igrao rukom, je li Rrahmani bio u zaleđu – rasprave su bile duge, bučne, žučljive, svatko ima svoju istinu, čak su i novinari, nekako logično naklonjeniji domaćima, podijeljeni. Ipak gosti su se domogli pobjede zahvaljujući atletskim sposobnostima Bekima Balaja (74.), najprije je glavom šutirao, vratar Zagorac obranio, pa je Albanac još jednom skočio između tri protivnika glavom progurao loptu u mrežu. I sad apsurd, Balaj je odigrao 12 minuta, polučio pobjedonosni gol, zaradio dva žuta kartona i isključenje.

Zanimljiva digresija, Hajduk je izgubio dva boda protiv Osijeka, ali su i Split i Lokomotiva ostali bez po tri, tako da su splitski Bijeli povećali prednost na sedam bodova u borbi za održanje na trećem mjestu.

KRAJ UTAKMICE

90' - svim su silama brojčano premoćni Splitovci pokušali doći barem do boda u zadnjim minutama, ali momčad Matjaža Keka se uspješno obranila s igračem manje.

75' - isključenje za Rijeku! Strijelac drugog gola Bekim Balaj dobio je drugi žuti karton i mora napustiti igru.

73' - GOOOL! Rijeka vodi 2:1! Glavom je iz drugog pokušaja zabio Balaj nakon ubačaja Ristoskog s desnog boka.

63' - ponovno je zaprijetila nešto opasnija Rijeka, ali Mitrović je slabo pucao glavom

54' - Velika šansa za Rijeku - Tomasov je sam izašao pred Zagorca, ali umjesto da ide na sigurno rješenje, pokušao ga je lobati, a vratar domaćih je uspio izbaciti loptu u korner

46' - počelo je drugo poluvrijeme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' - GOOOL! Split je izjednačio na 1:1. Stisnuli su Splitovci nakon Rijekinog vodstva i u zadnjim sekundama prvog dijela došli do izjednačenja. Zabio je Rrahmani nakon ubačaja iz kornera i gužve u kaznenom prostoru Rijeke

30' - GOOOL! Rijeka vodi 0:1, a strijelac je odlični Mario Gavranović. Slobodni udarac za Rijeku izveo je Matei, dobro ubacio u šesnaesterac, a Gavranović je glavom pogodio za vodstvo gostiju.

23' - Split je sada mogao povesti! - Miljković je odlično proigrao Bagarića u kontru, ovaj izbija pred vratara Rijeke Vargića, zaobilazi ga, ali ne uspijeva pogoditi mrežu nakon što je otišao previše u stranu.

8' - Velika prilika za Rijeku! - Tomasov je sjajno probio desni bok, izborio se za udarac i opalio pokrej desne vratnice Zagorčeva gola

1' - utakmica je počela

Inter srušio Lokomotivu

U susretu 25. kola Prve HNL Inter je pred stotinjak gledatelja u Kranjčevićevoj pobijedio Lokomotivu s 2:1 (0:1).

Lokosi su došli u vodstvo u 32. minuti udarcem Kolara s bijele točke, ali Zaprešićani su u drugom dijelu uspjeli napraviti veliki preokret. Prvo je u 62. minuti za izjednačenje pogodio Ottochian, a pobjedu je gostima dobio Nestorovski u 80. minuti, iz jedanaesterca.

Lokomotiva je od 41. minute igrala s igračem manje, isključen je Capan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:37