Matjaž Kek ostaje na klupi Slovenije

 ALEXEY FILIPPOV Sputnik Via Afp
NASTAVLJA ZAPOČETI POSAO

Ništa od dolaska na Maksimir, velika Dinamova želja ostaje samo želja! Kek dobio ugovor kakvog je očekivao

Slovenski stručnjak često se dovodi u kontekst povratka u Prvu HNL.
Piše: S.N.Objavljeno: 03. prosinac 2021. 10:24

Matjaž Kek se ne vraća u hrvatski nogomet, barem ne za sada. Slovenski stručnjak je figurirao kao jedan od kandidata za preuzimanje Dinamove klupe, ali je jasno da će on ostati izbornik Slovenije. Naime, Nogometni savez Slovenije objavio je kako je produžio ugovor s Kekom do 2024. godine.

"Ovim ugovorom samo smo formalizirali dogovor kojeg smo ranije imali, a kojim smo dogovorili da će voditi reprezentaciju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine", izjavio je predsjednik slovenskog nogometnog saveza Radenko Mijatović.

Kek je Sloveniju preuzeo 2018. godine nakon što je pet i pol sezone bio trener Rijeke te ostvario najveće uspjehe u povijesti riječkog kluba. Sloveniju je vodio u 30 utakmica, upisao 14 pobjeda te po 8 remija i poraza, ali se s reprezentacijom nije uspio plasirati niti na Europsko niti na Svjetsko prvenstvo.

Njegov rad u Rijeci ostavio je veliki trag u hrvatskom nogometu pa se on posljednjih godina često spominje u kontekstu preuzimanja naših najvećih klubova. Bio je velika želja predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića, a nakon što je Damir Krznar dao ostavku u Dinamu, iz krugova bliskih Maksimiru širila se priča kako je upravo Kek prvi favorit vodstva kluba. S njegovim imenom u kontekstu dolaska u Dinamo pričalo se i ranije, ali do suradnje nije došlo, a sam Kek je u svojim medijskim istupima isticao kako je zadovoljan na klupi Slovenije.

"Istog sam stava kao što sam bio i nakon posljednje utakmice protiv Cipra - ugovor mi istječe krajem studenog, a onda ćemo potpisati novi. Nema promjene, ništa se novo nije dogodilo", izjavio je Kek prije nekoliko dana. Sada je sve dobilo i potvrdu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 13:23