RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
MODRI MERCATO

Ništa od novog odlaska Dinamovog povratnika, što će to značiti za dolazak pojačanja iz Gorice!?

Mladi ofenzivac vratio se s posudbe iz Monze, a ostat će u Maksimiru, presudio je Mamić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. siječanj 2021. 15:30

Dinamovi navijači mogu mirno spavati, u Maksimiru trenutno ne razmišljaju dovesti nijednog igrača Hajduka! Šalimo se malo, naime, u ove dvije utakmice protiv Modrih su najbolji bili upravo igrači koji su u fokusu kao potencijalna ili već sigurna pojačanja maksimirskog kluba.

Protiv Rijeke je briljirao Ivan Nevistić, a protiv Gorice Dario Špikić. Koji je zabio gol, imao dvije asistencije i bio prvo ime dvoboja. Koga god Dinamo poželi, taj zasja punim sjajem baš protiv Modrih.

Dario Špikić, dakle, na meti je Dinama, pisali smo već o tome, razgovori se vode, tijekom tjedna bi moglo biti nekih novosti na tu temu, ovisi i tome hoće li izvedba protiv Dinama pojačati interes nekih inozemnih klubova za Špikića.

Mamić je presudio

I još jedan detalj, u Dinamo se vratio Antonio Marin. Nije se zadržao na posudbi u Monzi, postalo je jasno da neće dostići uvjete za otkup ugovora (barem 20 utakmica po 30 minuta) i Dinamo i igrač su odlučili da ne čeka kraj sezone, nego da se odmah vrati u Zagreb.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Spominjala se mogućnost odlaska na neku novu posudbu, no ništa od toga, Zoran Mamić presudio je da Marin ostaje u Dinamu, dobit će priliku da se pokuša izboriti za minutažu tijekom proljeća. Tako je, neočekivano, Mamić dobio još jednog igrača u rotaciji, na poziciji na kojoj već dulje traži pojačanje. Marin, dakako, tek treba pokazati vrijednost, on kreće “od nule”, a hoće li njegov povratak poremetiti planove oko dolaska Darija Špikića?

Obojica su po prirodi lijeva krila, Špikić, doduše, u zadnje vrijeme više igra na desnoj nego na lijevoj strani, tako da potencijalno u Maksimiru ima mjesta za obojicu. Iyayi Atiemwen bi uskoro trebao otići iz Dinama, možda već do kraja prijelaznog roka, Izet Hajrović ionako je u drugom planu i s njim ne računa Dinamo dugoročno. Mislav Oršić i Lirim Kastrati su trenutno jedine prave opcije, još nije isključeno da će se na ljeto vratiti Luka Menalo. A tada bi Oršić mogao otići. Znači, na krilima neće biti viška igrača.

A priča sa Špikićem, kao i s njegovim suigračem Čabrajom, ide u istom smjeru kao i ona s Nevistićem i Štefuljem, Dinamo bi ih sada uzeo, a do ljeta bi ostali u Velikoj Gorici. Dok još ništa nije službeno, jasno je tek da je Marin prvo novo ime u svlačionici u ovom prijelaznom roku. Hoće li se ovoga puta uspjeti nametnuti Zoranu Mamiću, je li mu nekoliko mjeseci u Monzi ipak bilo presudno iskustvo?

Marin ove sezone u Monzi
7 utakmica, 175 minuta, 0 golova, 0 asistencija
Špikić ove sezone u Gorici
17 utakmica, 915 minuta, 3 gola, 4 asistencije

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 17:48