DAVOR PONGRACIC Cropix
HNS OBJAVIO

Nisu ispunili kriterije: Dva HNL kluba još uvijek nisu dobila licencu za iduću sezonu, imaju osam dana za žalbu

U žalbenom postupku mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza
Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2023. 12:04

Hrvatski nogometni savez je kao davatelj licence u prvom stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku sezonu 2023./24., za UEFA klupska natjecanja te HNL i Prvu NL.

Za sudjelovanje u UEFA klupskim natjecanjima (Liga prvaka, Europska liga i Konferencijska liga), Ligi prvakinja, natjecanjima HNL (prvi stupanj) te Prve NL (drugi stupanj) tražitelj licence treba ispunjavati sljedeće kriterije: sportski, kriteriji nogometno-društvene odgovornosti, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja te pravnih i financijskih kriterija.

Ono što je trenutačno najzanimljivije jest da licencu za HNL iduće sezone, barem zasad, nisu dobili trenutačni prvoligaši Lokomotiva i Šibenik. Istovremeno je Lokomotivi odbijena europska, kao i licenca za Prvu NL pa je tako i Šibeniku odbijena licenca za Prvu NL.

Cibalia također trenutačno ne zadovoljava uvjete te su joj odbijene licence za HNL i Prvu NL, a licence za Prvu NL su odbijene još Belišću, Dugopolju, Hrvatskom dragovoljcu, Jadranu Luka Ploče, Solinu i Vukovaru 1991. Licenca za HNL nije, pak, izdana Orijentu.

Licenca za Ligu prvakinja zasad nije izdana ni Osijeku i Splitu, najboljim hrvatskim ekipama trenutačno u prvenstvu.

Na odluke Komisije za licenciranje HNS, klubovi kojima je odbijena molba za licence mogu podnijeti žalbu u roku od osam dana od primitka odluke, odnosno najkasnije do 5. svibnja. U žalbenom postupku mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza. Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja, Žalbeno tijelo za licenciranje HNS. Rok za donošenje konačnih odluka je 27. svibnja.

LICENCE

Izdane UEFA licence: Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra 1961, Osijek, Rijeka, Rudeš, Slaven Belupo, Varaždin.

Izdane licence za HNL (vrijedi i za Prvu NL): Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra 1961, Osijek, Rijeka, Rudeš, Slaven Belupo, Varaždin.

Izdane licence za Prvu NL: Bjelovar, BSK, Croatia Zmijavci, Dubrava Tim Kabel, Hrvace, Jarun, Kustošija, Mladost Ždralovi, Opatija, Orijent, Sesvete, Zrinski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 02:08