Zoran Mamić
 GORAN MEHKEK/CROPIX
KOMENTAR DAVORINA OLIVARIJA

Nisu smjeli navući taj dres! Ovo je najgori Dinamo, a Mamićevo spuštanje u svlačionicu totalni promašaj!

Zamjeralo se Jovićeviću zato što je uvodio mlade igrače, miksao... A što sad radi Zoran Mamić?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. srpanj 2020. 10:20

Nevjerojatno kako Istra jučer nije pobijedila neke ljude koji su odijenuli plavi dres s Dinamovim grbom. Nisu ga smjeli navući preko glave, jer ono što su jučer pokazali ti ljudi nije dostojno imena Dinamo. Pokušali smo se sjetiti kad je ZG-klub izgledao tako jadno, tako loše, očajno i užasno. Prvo nam je napamet pala ona momčad koja je svojevremeno ispala u 'ligu za bedaka', ali nismo sigurni da su oni dečki igrali lošije od ovih. Ne, držimo da je ovo vjerojatno najgori Dinamo od samostalnosti Hrvatske.


A nakon frustrirajuće i bijedne predstave u Puli, nije nam jasno zašto je uopće smijenjen Igor Jovićević? Momčad mu je igrala loše, nije bilo rezultata? Pa s ovakvim stanjem u momčadi, ne bi mogli pomoći da udruže svoju trenersku pamet Klopp, Gasperini i Mourinho.

Dinamo nalikuje na razbijenu vojsku, u totalnom je neredu, na programu je totalni raspad sustava. Zoran Mamić na klupi nije donio apsolutno ništa, njegovo spuštanje u svlačionicu je bilo totalni promašaj. Nije mu to trebalo, kad će jednom napraviti rezime svoje trenerske karijere, ova kratko razdoblje kao trenera Dinama biti će mu crni dio nogometnog životopisa. Kad sad pogledate situaciju u Maksimiru, onda je bilo logično da se Igora Jovićevića pustilo još ta tri kola da završi svoju misiju, a ne da je dobio 'nečastan otpust'.

Očito jest da on uopće nije bio nikakav krivac za totalno rasulo u plavoj svlačionici, već je ispao kolateralna žrtva događaja koji su prethodili, sukoba oko smanjenja plaća, odlaska Nenada Bjelice, pada motiva. Zamjeralo se Jovićeviću zato što je uvodio mlade igrače, miksao momčad...

A što sad radi Zoran Mamić? Nešto drugo? Zar i on nije u Puli startao s momčadi koja je bila išarana raznim bojama?

Najednom mu je palo napamet da starta s Damjanom Daničićem, momkom koji je rođen u Zagrebu 2000-te godine, ali je igrao za juniore Crvene Zvezde i juniorsku reprezentaciju Srbije, a koji je u modri klub došao iz Voždovca. Nije dečko naravno ništa kriv, trudio se koliko je mogao. Ali ćemu eksperimenti u situaciji kad je Mamić došao na klupu popraviti stvar? Pa Jovićević je 'dobio nogu' zbog eksperimenata, zar ne? Istina, onaj Moubandje je bio katastrofalan protiv Hajduka, ali ipak...


Iz kola u kolo ponavljamo poput papagaja da je Dinamo već prvak, da više nema pravih motiva. Sve u redu, ali nedopustivo je da prvaci tako izgledaju, da ruše imidž kluba. Ovo što gledamo jednostavno nije Dinamo, nego neka skupina građana koja se skupila kako bi natjeravala loptu bez ikakvog smisla.


Imat će novi trener koji dođe u plave dvore ogromnih problema u kratkom vremenu opet ovu momčad osoviti na noge. Za ove dečke stvarno treba neki 'teškaš' s puno iskustva i trenerskog znanja, ali morao bi imati i barem neki tečaj psihologije.


Bilo bi nepravedno naravno zaboraviti Istru 1961. Nadigrali su Dinamo vjerojatno kao nikada, niti onda kad su pobjeđivali. Jučer im se Fortuna grubo narugala, dva puta su pogodili gredu, jednom stativu. Kao da se i Svevišnji smilovao i želio zaštiti Dinamo.

Dečki iz Pule su zaslužili trijumf, uvjerljivi trijumf.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 11:14