NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX Cropix
NOVOSTI SA ŠUBIĆEVCA

‘Niti hoću spektakularne vijesti, niti će ih biti! Želim vidjeti šibensku djecu, dati im šansu

Trener Ferdo Milin poslije uvodnih nekoliko dana odrađenih sa Šibenčanima na travi Šubićevca
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 11. siječanj 2022. 22:00

Poslije uvodnih nekoliko dana odrađenih na Šubićevcu, šibenski prvoligaš u ponedjeljak u 10 sati otisnut će se put Medulina. Idućih 12 dana novi trener Ferdo Milin sa suradnicima pripremio je opsežan program rada, koji će kombinirati s odigravanjem prijateljskih susreta. Prvi na rasporedu je već u srijedu, a suparnik je rumunjski drugoligaš Foresta.

Na prvoj prozivci zbog korone i viroza nije bilo nekoliko bitnih prvotimaca, ali po riječima Milina svi oni odlaze u Istru, uključujući i Marina Jakoliša, najboljeg strijelca Šibenika u jesenskom dijelu sezone.

- Svi oni koji su propustili ovih uvodnih nekoliko treninga odlaze s ekipom u Medulin. Međutim, braća Jakoliš i Delić radit će prvih 10-15 dana po prilagođenom modelu, a sigurno neće biti u konkurenciji za prve dvije utakmice na turniru, možda i za treću - otkriva Milin, uz napomenu kako nema nikakvih senzacionalnih vijesti iz kluba, posebice nema spektakla.

- Neće ih ni biti, niti ja želim spektakl. Želim vidjeti šibensku djecu, želim im dati šansu, koliko mogu, da se znamo ravnati za budućnost. Ne želimo gomilati igrače samo da ih gomilamo, da zadovoljimo javnost. Moramo pokušati “kopati” i po drugim klubovima po Dalmaciji, pokušati nekoga “oteti” u najpozitivnijem smislu te riječi.

Bit će možda trzavica

Kako Šibenik pred proljeće zaista dobro stoji, ima kao rijetko kada mogućnost širom otvoriti vrata svojim talentima bez nekog straha, grča od rezultata. Golemih 15 bodova prednosti nad posljednjim klubom lige HD-om kapital je koji se mora iskoristiti za ovu politiku o kojoj govori Milin. Nikada se u povijesti Prve HNL nije dogodilo da je Šibenik osigurao ostanak još za blagdan Svih svetih nakon pobjede nad Istrom u Puli.

- Možemo u miru raditi, to je istina, ali bit će tu možda i trzavica. Ljudi će očekivati rezultat i sigurno da nećemo odmah dati šansu mladima, pa što bude. Dapače, trudit ćemo se biti na razini na svakoj utakmici. Ali, u jednom trenutku ići ću na veliki rizik i dati toj omladini veliku šansu - ističe Milin.

Prošle jeseni Šibenik je afirmirao Niku Raka (18), tinejdžera kojeg prate neki europski velikani, potom donekle Donija Grdića (20), a mladići o kojima Milin govori da će dobiti šansu na proljeće su Bolanča, Škugor, Damjanić. Ovaj potonji debitirao je za Narančaste prošle jeseni u susretu protiv Rijeke, zaigravši sa 16 dana i 4 dana postavši drugi najmlađi debitant u povijesti Prve HNL.

- Svi oni, ali i možda još poneki mladi igrač, Šibenikov su prioritet, ali ne samo na riječima. Ako se ne nametnu kroz rad, treninge, onda nije do mene…

Ipak, i dalje hrvatsku javnost najviše zanima status Marina Jakoliša. Najbolji strijelac Šibenčana je proteklih dana bio u fokusu svih medija, oko toga vraća li se već ove zime na Poljud, ostaje li na Šubićevcu ili će možda preko granice. Neki su ga već preselili u Split, ali činjenica jest da je MJ nakon preboljenja korone odradio već trening sa Šibenikom, a u ponedjeljak kreće s ekipom u Istru. Činjenica je i da mu je Šibenik ponudio zaista sjajne uvjete za potpis ugovora, kao i da je prikupio sredstva za otkup ugovora od Splićana, međutim, do realizacije i službenog povratka u šibenske skute nije došlo.

MJ je i dalje igrač Šibenika u statusu posuđenog člana Hajduka i, kako stoje stvari, brzonogi napadač ostat će i na proljeće dio šibenske momčadi. Iako su nakon ovacija na turniru Četiri kafića u Splitu mnogi očekivali, a i sam igrač je dao to naslutiti, njegov povratak na Poljud, to se nije dogodilo.

Drukčiji planovi

Hajduk ima neke svoje planove, a dok je tako Šibenik i dalje može računati na usluge svog napadača. Štoviše, i dalje je otvorena klauzula mogućeg otkupa ugovora od Hajduka. Naravno, ako MJ i njegov menadžer odluče promijeniti svoj stav i prihvate Šibenikove uvjete. Evo što o svemu kaže trener Milin.

- Koliko znam, Marin ostaje u Šibeniku, odradio je već i trening nakon korone. Čuli smo se i prije, a ono što je najvažnije jest da kod Marina nema depresije zbog cijele ove priče oko transfera, dapače, vidim kod njega smo pozitivu. Ne samo kod Marina, već i globalno što se naše atmosfere tiče, a to je meni kao treneru najbitnije - stalno podvlači Zadranin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:18