DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OMONIA JE UTAKMICA ISTINE

Niti protekle tri sezone početak nije bio idealan! Dinamo je ponovno tresnuo o zemlju, ali panike nema

Ono što su pokazali, naročito u prvom poluvremenu, stvarno je bilo “ajme majko”
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2021. 08:36

Uvod u sezonu za Dinamo je bio šokantan i raritetan. Nikada do sada u povijesti HNL-a Modri nisu izgubili na startu prvenstva. Pa, možemo kazati da nikada na početku nisu odigrali tako lošu utakmicu. Bez žara, energije, motiva...

Ono što su pokazali, naročito u prvom poluvremenu, stvarno je bilo “ajme majko”. Realno, niti protiv kvalitativno potkapacitiranih Islanđana u 1. pretkolu Lige prvaka Modri nisu izgledali dobro, ona dva pogotka u posljednjim minutama maksimirske utakmice još su u sjećanju. U Reykjaviku je rezultatski izgledalo dobro, ali drugi pogodak postignut je u sam smiraj ogleda, igra također nije bila za pohvalu. Kad bi tri početne utakmice sezone rastavljali na poluvremena, onda bismo mogli zaključiti da su Modri pet poluvremena odigrali slabo, a samo jedno dobro, ono prvo protiv Valura u Zagrebu. Treba li u plavom domu oglasiti zvono za uzbunu?

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Stiglo upozorenje

Ne treba baš tako jako zazvoniti, ali nekakvo malo zvonce moralo bi upozoriti trenera Krznara i plave dečke da pod hitno trebaju istražiti kako doći do forme i igre koja će ih dovesti na razinu koja se od njih očekuje, u utorak je već na rasporedu sudar s Omonijom, koja bi mogla biti utakmica istine. Ima jedna zanimljiva priča kad se radi o startovima u sezonu.

Prošle tri modre sezone, koje su označene kao fantastične jer su Modri u tom razdoblju uhvatili dva europska proljeća u Europskoj ligi, a malo im je nedostajalo da to učine i u Ligi prvaka, također nisu počele idealno. Sjetimo se one sezone 2018./19. pod Nenadom Bjelicom. Modri su odmah na početku rasturili Hapoel Beer Shevu s 5:0, ali su odmah nakon toga u prvom kolu prvenstva na Maksimiru odigrali mršavih 1:1 s Rudešom, Dino Perić izjednačio je u trećoj minuti sudačke nadoknade. Na uzvratu protiv Izraelaca također je bilo slabašno, nakon prvog poluvremena Dinamo je gubio s 2:0, a Hapoel je mogao postići još poneki pogodak, na koncu je završilo 2:2. Dakle, u prve tri utakmice samo su prvu odigrali kako treba, ostale dvije daleko od Dinamove razine.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

U sezoni 2019./20. u prvenstvo su startali uvjerljivo, pobjedom nad Lokomotivom (3:0), u Europi su se lako riješili Saburtala u dvije utakmice (2:0 i 3:0), ali su onda u prvoj maksimirskoj utakmici s Ferencvarosom bili podosta nedorečeni u remiju (1:1).

Uspješno popravili

Sve su popravili u Budimpešti pobjedom od 4:0. U sljedećem 4. pretkolu su izbacili Rosenborg, ali nakon 2:0 u Maksimiru odigrali su dosta slabo u uzvratu, završilo je 1:1, ali bilo je čupavo jer su Norvežani vodili s 1:0, imali još nekoliko šansi, sve je spasio Amer Gojak pogotkom dvadesetak minuta prije kraja.

Prošle sezone na samom startu su dobili koronom poharanu Lokomotivu s 6:0, ali su se itekako mučili protiv Istre u Puli, jedva su pobijedili s 1:0, dok su u Europi tek na jedanaesterce izbacili Cluj, a ispali od Ferencvarosa. Dakle, u protekle tri sezone, koje se s pravom mogu svrstati kao jedne od najuspješnijih u povijesti kluba, početak je bio klimav, što je dokaz da Modri u srpnju i kolovozu ne igraju na najvišoj razini. Sve se to, eto, ponavlja i ove sezone, nije ništa neobično. Svaki uvod u protekle tri sezone bio je sličan. Očito modroj momčadi treba određeno vrijeme da stigne do optimalne forme, te da isporuči optimalan rezultat. Zato u Maksimiru ne treba biti nikakve panike, ali svakako treba izvući pouke nakon mršavih izdanja protiv Valura i poraza od Slaven Belupa. Poraz protiv Farmaceuta mora biti pogonsko gorivo za sraz s Omonijom u utorak. U suprotnom bi stvari mogle krenuti nizbrdo, jako nizbrdo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:01