Kranjčevićeva
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
OBJEKT ZA IZNENAĐENJA

NITKO NE VOLI DOĆI U CENTAR ZAGREBA! NA OVOM MJESTU PADALI SU NAJVEĆI Čak sedam puta ove sezone taj je 'objekt za iznenađenja' bio stratište favorita

Travnjak u Kranjčevićevoj sad se ne može usporediti s onim jesenas, ono je bila njiva, a sad se u centru grada može igrati dobar nogomet! I takvi tereni nama odgovaraju, tehnički smo vrlo jaka momčad - kaže direktor Lokomotive Božidar Šikić
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. svibanj 2018. 12:53

Čak sedam puta ove sezone stadion u Kranjčevićevoj bio je stratište favorita! Četiri puta iznenađenje je kao domaćin priredio Rudeš, a u tri navrata Lokomotiva je na “svom” travnjaku srušila favorite. Najviše je puta nastradala Rijeka (3), od toga dvaput protiv Lokosa, potom Dinamo (2), a po jednom Osijek i Hajduk...

Zanimljivo, dva su se iznenađenja dogodila jesenas, a čak pet proljetos, u posljednjih mjesec dana, kad je travnjak stadiona u Kranjčevićevoj kudikamo bolji nego što je bio tijekom snježnih i kišnih dana.

Dolazak proljeća

Evo i tih sedam iznenađujućih rezultata, koji su rastužili favorite - Rudeš: Dinamo (1:1, 26. studenoga), Osijek (1:0, 7. travnja), Rijeka (4:2, 13. travnja) i Hajduk (2:1, 6. svibnja).

Lokomotiva: Rijeka (1:0, 5. studenoga), Rijeka (1:0, 4. svibnja) i Dinamo (3:1, 8. svibnja).

Trener Lokomotive, Goran Tomić, ovako je prokomentirao spoznaju da je derutni stadion u Kranjčevićevoj ulici postao ovosezonsko stratište favorita:

- Očito je sve povezano s vremenskim poboljšanjem i dolaskom proljeća. Kad se pojavi sunce, vegetacija se budi, travnjaci su sve bolji, a momčadima poput naše kudikamo više odgovaraju bolji, ravniji travnjaci. Težimo nadigravanju, a to je nemoguće po blatu i vodi. Očito je da i Rudešu, kao i nama, odgovaraju bolji tereni i u tome treba tražiti razloge tih iznenađujućih rezultata - smatra Tomić.

A direktor Lokosa Božidar Šikić najprije ističe:

- Nije slučajno da je Rudeš mnogima pomrsio račune, očito smo ga svi bezrazložno podcijenili. Posebno na proljeće kad su doveli nekoliko vrlo ozbiljnih igrača koji su igrali u Prvoj španjolskoj ligi. To su možda čak i ozbiljniji igrači od, primjerice, onih koje Dinamo kupuje i daje veliku lovu za njih. A ti su igrači za nas bili nepoznanica, no pokazalo se da su prava pojačanja za Prvu HNL - rekao je Šikić te dodao:

Dinamo opet stiže

- Nije, nadalje, nimalo slučajno da se “pomor favorita” u čak pet navrata dogodio proljetos! Travnjak u Kranjčevićevoj sad se ne može usporediti s onim jesenas, ono je bila njiva, a sad se u centru grada može igrati dobar nogomet! I takvi tereni nama odgovaraju, tehnički smo vrlo jaka momčad, a za provedbu naše igre i naših ideja potrebno je da se ispune neki uvjeti. Ponajprije dobar travnjak. I jedva čekam sljedeću sezonu kad bismo napokon na svakom prvoligaškom stadionu trebali imati dobre terene. Bit će onda i ljepšeg nogometa - smatra Šikić.

Direktor Rudeša Tomislav Knežević o Kranjčevićevoj kao stratištu favorita kaže:

- Teško je reći zašto je to tako. Kad bismo, naime, znali odgovor na taj upit, onda bismo valjda taj recept primjenjivali od početka sezone, igrali bismo od prvoga kola tako da pobijedimo ne samo papirnate favorite. Ne znam, stvarno ne znam ima li u toj Kranjčevićevoj doista “nešto”, ali činjenica je da ovoga proljeća izgledamo kao prava, uigrana momčad i jasno se vidi da igramo drukčije nego jesenas.

U ponedjeljak će opet stadion u centru grada biti domaćin iznimno važne utakmice, vaš će Rudeš ugostiti Dinamo! Možete li opet pomrsiti Plavima račune?

- Vidjet ćemo. Jedino u što sam siguran to je da će naši dečki dati sve od sebe! Pa što bude - bit će...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 07:52