GORAN MEHKEK/CROPIX
PRETRPANI TERMINI

Nitko ne zna kada će se igrati derbi Hajduk - Dinamo, prijete veliki problemi s rasporedom HNL-a i Kupa!

Napravi li Dinamo pothvat i sruši Tottenham, dogodit će se silni poremećaji s kalendarom utakmica
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 28. veljača 2021. 22:46

Prođe li Dinamo u četvrtfinale Europske lige ili čak dalje, eto problema s kalendarom domaćeg prvenstva i Kupa! Termini osmine finala su 11. i 18. ožujka, što znači da se odgođeni derbi Hajduk - Dinamo neće igrati u ožujku, a prvi slobodni termin je srijeda 14. travnja jer će 7. travnja Hajduk također u zaostalom ogledu dočekati Slaven Belupo.

Međutim, prođu li 'modri' doslovce u 'proljeće u Europi', bit će zauzeti 8. i 15. travnja, a kako je 21. travnja redovno kolo (derbi Osijek - Dinamo), daljnji slobodni termini su dva tjedna potom, no to su i termini polufinala Europske lige. A ne zaboravimo da momčad Zorana Mamića ove srijede igra četvrtfinale Kupa doma protiv Slaven Belupa, dakle vrlo je moguće da će joj trebati i slobodni tjedan za polufinale Kupa.

Što se Kupa tiče, trenutačno se zna da će četvrtfinale završiti utakmicama Gorica - Zagreb/Hajduk 16. ožujka i Oriolik/Rudar - Istra 1961 dan poslije, a ovisno o raspletu ždrijeba polufinala, onaj par u kojemu neće biti Dinama ili Hajduka moći će igrati 6. ili 7. travnja.

Podsjećamo, na prijedlog povjerenika natjecanja Josipa Breznog posljednje, 36. prvenstveno kolo već je pomaknuto za 22. svibnja, tri dana ranije planiran je boj za Rabuzinovo 'Sunce', no tko zna, nastavi li 'plava divizija' svoj pobjednički marš Europom i Hrvatskom, možda će se morati tražiti termini koji će zadirati u pripreme A-reprezentacije za Euro i u finala eurokupova (Gdanjsk 26. svibnja EL, Istanbul 29. svibnja LP).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:56