BILIĆ NAKON PORAZA

'Nitko nije bio na nivou koji se od njih očekuje. Prazan Maksimir? Žao mi je...'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 01. ožujak 2012. 15:01

ZAGREB - Standardna konferencija za novinare dan nakon 1-3 poraza od Švedske donijela je reprizu dojmova svega izrečenog neposredno nakon poraza:

- Pokazalo se opet, kad nismo u punoj koncentraciji, ne možemo se nositi s iole boljim i raspoloženim suparnikom. Tako smo u sličnim okolnostima prošli i prije četiri godine na Poljudu s Nizozemskom. Švedska je imala nadahnutog Ibrahimovića, mi nismo imali takvog igrača. Pletikosa, Modrić... baš nitko nije bio na nivou koji se od njih očekuje - rekao je izbornik Bilić.

No, Bilić je na kraju ponudio optimizam:

- Okupljanje je bilo kratko, imali smo puno sponzorskih obveza, mnogim igračima nisu počela njihova prvenstva... Sada nas čeka praćenje kandidata, imat ćemo tri tjedna priprema u svibnju. To će biti dovoljno da u lipnju na Euru budemo konkurentni svakom suparniku.

Predsjednik Vlatko Marković trebao je doći, no nije se pojavio pred očima javnosti. Neizbježni Zorislav Srebrić morao je ponuditi odgovor zašto je tako malo navijača bilo na Maksimiru:

- Problem ćemo analizirati. Čini mi se da globalna atmosfera oko nogometa i oko HNS-a nije idealna. Možda smo mogli igrati u nekom drugom gradu, bilo bi više navijača, no zbog vremenskih uvjeta nismo smjeli riskirati. Maksimir je jedini grijani travnjak...

Izbornik nije želio dolijevati ulje na vatru niti ratovati s razočaranim navijačkim pukom:

- Samo ću reći - žao mi je. Plasman na Euro trebao bi svaki put puniti stadion.

Bilić je malo toga mogao dodati o “posnoj” predstavi sa Švedskom. Tužan je što njegovu Hajduku navodno prijeti stečaj:

- Ne znam detalje, samo sam načuo jer sam bio koncentriran samo na reprezentaciju. No, Hajduk je prevelika institucija u regiji i Hrvatskoj. Hajduk ima ime prepoznatljivo u cijeloj Europi. Kad nam dogori do prstiju, mi uvijek nađemo neko rješenje. Siguran sam da će i sada biti tako...

- To se neće dogoditi, Hajduk je institucija - potvrdio je i Aljoša Asanović koji se, i sam nekadašnji veliki “maher”, osvrnuo na odličnu igru Zlatana Ibrahimovića:

- Moć i kreacija u bilo kojem dijelu terena, čovjek je pokazao istinsku klasu. Prototip igrača koji je klasični napadač i kreator u isto vrijeme. Nažalost, naši igrači su stajali predaleko od njega, a tada ga se ne može zaustaviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:25