BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
CRNI SKOR

Nitko nije tako ‘pustošio‘ Koprivnicu kao Dinamo, a samo jedan je sastav Slavenu neugodniji od Hajduka

Aktualni hrvatski prvak najgori je gost Farmaceutima od svih hrvatskih prvoligaša
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. svibanj 2021. 11:12

Slaven Belupo se u kontinuitetu natječe u Prvoj HNL od 1997. godine kad je kroz dva kruga zagrebačkih kvalifikacija sa Segestom i Cibalijom izborio ulazak u elitu.

Koprivnički stadion je u većini HNL sezona bio prilično neugodno odredište za velik broj hrvatskih klubova iz najvišeg ranga. Zanimljivo je da su Farmaceuti na domaćem terenu osvojili manje od 50 % mogućih bodova protiv samo četiri hrvatska prvoligaša. Uvjerljivo najbolji učinak na stadionu koji odnedavno nosi ime po Slavenovoj legendi iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća Ivanu Kušeku-Apašu ima Dinamo. ž

Modri su do jučer 34 puta gostovali u gradu Vegete u prvenstvenim nastupima te su ostvarili 21 pobjedu i osam remija, uz samo pet poraza. Gol-razlika je 63:26 za Dinamo, kojem je Slaven doma uzeo samo 22,6 % od mogućih bodova. Nezgodna Gorica Iako je u Koprivnici odigrala samo šest ligaških utakmica, Gorica se svrstala na drugo mjesto najneugodnijih Slavenovih gostiju.

Goričani su u Podravini dvaput pobijedili i jednom remizirali te su Farmaceutima odnijeli sedam od mogućih 18 bodova. Iako je Hajduk dugo bio bez pobjede u Koprivnici, od 1998. do 2006. godine, u razdoblju koje je uslijedilo ipak je popravio svoj učinak na gostovanjima kod Slavena. Bijeli su u 36 nastupa ostvarili 11 pobjeda i 16 remija, a poraženi su devet puta. Slaven je protiv Gorice uzeo 38,9 %, a protiv Hajduka 39,8 % mogućih bodova na domaćem terenu.

Četvrti najneugodniji koprivnički gost je Rijeka, koja je u 36 utakmica slavila 10 puta, isto toliko ima i poraza, dok je 16 puta bilo neriješeno. Slaven je Rijeci uzeo 42,6 % od mogućih bodova, a zanimljivo je da je na pobjedu na domaćem terenu čekao od 2011. do 2020. kad je aktualni trener Tomislav Stipić prekinuo neugodnu tradiciju.

Posljednja momčad iz kvinteta gostiju koji su odnosili najviše bodova iz Podravine u odnosu na broj odigranih utakmica je bivši prvoligaš RNK Split. U 12 koprivničkih gostovanja društvo s Parka mladeži triput je ostvarilo pobjedu, a četiri puta remiziralo. Zanimljivo je da u spomenutom društvu nema Osijeka, s kojim Slaven ima pozitivan omjer u Koprivnici. Od 37 susreta Farmaceuti su dobili 20, što uz sedam remija daje postotak od 60,4 %. Između Splita i Osijeka smjestila se Lokomotiva, kojoj je Slaven kod kuće uzeo 53,3 % bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 16:47