ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
TRANSFERMARKT

Niz nelogičnosti u hit momčadi HNL-a: Čovjek vrijedi 350 tisuća eura, a nije odigrao ni minute...

Njihovi najbolji igrači uopće nemaju cijenu, baš kao niti pojačanje koje je stiglo iz Madrida...
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 18. studeni 2020. 21:38

Ovih dana Moody’s agencija podignula je kreditni rejting Hrvatske za jednu razinu više. A zahvaljujući odličnim igrama i sve boljim rezultatima u HNL-u, i nogometašima Šibenika znatno je porastao rejting na tržištu.

Iako Transfermarkt, internetski portal kojeg se često uzima u procjeni valorizacije momčadi i igrača, već dugo nije ažurirao svoje podatke za hrvatske klubove, izvjesno je da su baš nogometaši sa Šubićevca značajno podignuli financijsku vrijednost zadnjih nekoliko mjeseci.

Prema aktualnim neažuriranim podacima toga portala, HNK Šibenik s 2,1 milijun eura vrijednom momčadi čvrsto drži posljednje mjesto na ljestvici HNL-a, čak više nego dvostruko manje od prvog ispred sebe NK Istra 1961 čija momčad je procijenjena na 5,15 milijuna eura. Od Šibenikovih igrača najvrjedniji je Juan Nieva Guzman, jedan iz kolumbijskog kvarteta posuđenih igrača America de Calija. Njegova tržišna vrijednost iznosi 350.000 eura, a zanimljivo do sada nije odigrao niti minute u HNL-u.

Slijedi Todor Todoroski (21), mladi reprezentativac Osijeka na posudbi u Šibeniku s 300.000 eura. Na trećem mjestu je Josip Kvesić čija vrijednost iznosi 250.000 eura. Dvojac najiskusnijih prvotimaca Narančastih, Boris Pandža i Nikola Rak, procijenjeni su na 150.000 eura, baš kao i Toni Španja, koji igra sve manje, te iskusni Albanac na posudbi iz Atalante Alimi.

Kolumbijac Mesa i njegov zemljak Yeferson vrijede po 100.000 eura, a pomalo apsurdan podatak je i onaj koji nam otkriva da je još jedan igrač s nikakvom minutažom Arijan Mršulja, koji je ljetos stigao iz Smedereva sa 125.000 eura, među 7-8 najvrjednijih igrača hit momčadi HNL-a.

Koliko je trenutna lista Transfermarkta nemjerodavna, svjedoči i podatak da realno najvrjedniji dio Šibenikove momčadi koji čine Bulat, Labrović, Ćurić, Laća te mladi realovac Martin još nisu ni valorizirani. U toj skupini su i Deni Jurić i Martin Pajić, sve mladi šibenski igrači kojima je cijena zadnjih tjedana rapidno skočila. Brzonogi napadač Šibenika Prince Ampem drži se još na tričavih 50.000 eura, kao i Emir Sahiti, dok je stoper Karlo Bilić na 75.000 eura.

Ako nastave s igrama iz prvog kvartala sezone vrijednost Šibenikovih prvotimaca sigurno će još rasti, a samim time i ona čitave momčadi, koja je od mnogih označena kao najugodnije iznenađenje sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 16:06