Vladislav Veselica i Josip Varvodic

IZVANREDNA SKUPŠTINA

Nizali su skandale, a sada je svemu došao kraj! Veliki preokret u ‘vodenoj‘ aferi koja je potresla Hrvatsku

Portugalac Antonio Silva novi predsjednik europske federacije vodenih sportova
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 05. veljača 2022. 15:36

Kad je LEN, odnosno njen dugogodišnji predsjednik paolo Barelli krenuo u rat s "pučistima" koji su željeli preuzeti europsku federaciju vodenih sportova koja je pod vodstvom Talijana nizala skandal za skandalom, u Hrvatski plivački savez stigla je odluka o suspenziji koja se jednostavno nije mogla održati. Odnosno, ta suspenzija bila je samo "papirnata", ni na koji način nije utjecala na naše plivače.

Sad je pak sve završeno na najsretniji mogući način. Na Izvanrednoj skupštini LEN-a u Frankfurtu za novog predsjednika izabran je Antonio da Silva, čiji će jedan od pet dopredsjednika biti naš Josip Varvodić...

- Veliki je ovo dan za hrvatsko plivanje - poručio je Vladislav Veselica, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza.

- Višemjesečnim napadima i neosnovanom suspenzijom od strane bivšeg vodstva LEN pokušala se onemogućiti kandidatura Antonija da Silve i našeg Josipa Varvodića za dopredsjednika. Zato je ovo veliki dan za sport, hrvatski sport, plivanje i sve vodene sportove.

Dodao je Veselica da je Varvodić bio kandidat Hrvatskog plivačkog saveza, dok je podršku dao Hrvatski vaterpolo savez kojeg je u Frankfurtu predstavljao glavni tajnik Renato Živković.

- Svima želimo puno uspjeha u daljnjem radu i radujemo se daljnjoj bliskoj suradnji te ostvarenju svih zadanih ciljeva i najavljenih promjena. Kao predsjednik i u ime cijelog Hrvatskog plivačkog saveza ističem kako nam je bilo osobito zadovoljstvo stati uz Europe 4 All Aquatics, biti uz Josipa i naposlijetku biti dio ovog našeg uspjeha - zaključio je Veselica.

"Vodena" afera tako je došla svom očekivanom kraju, kontroverzni Barelli koji je posljednih 10 godina vodio LEN, na radost većine sportaša i dužnosnika u vodenim sportovima, konačno je bivši...

Novo vodstvo LEN

Perdsjednik: Antonio da Silva (Portugal)

Glavni tajnik: Andida Bouma (Nizozemska)

Rizničar: Tomas Kucinskas (Litva)

Dopredsjednici: Kyriakos Giannopoulos (Grčka), Christer Magnusson (Švedska), Gilles Sezionale (Francuska), Marco Troll (Njemačka), JOSIP VARVODIĆ (Hrvatska)

Članovi: Jack Buckner (Velika Britanija), Ewen A Cameron (Švicarska), Fernando Carpena (Španjolska), Rokur i Jakupsstovu (Farski Otoci), Pia Johansen (Dansla), Miloš Mračević (Crna Gora), Petr Ryska (Češka), Erkan Yalcin (Turska), Noam Zwi (Izrael)

Predloženi članovi FINA: Kyriakos Giannopoulos (Grčka), Otylia Jedzrejczak (Poljska), JOSIP VARVODIĆ (Hrvatska), Sami Wahlman (Finska)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:07