DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POZNATA JE NJEGOVA CIJENA

Njegov transfer bi puno toga riješio, ali Kristijan Lovrić bit će prodan samo u jednom slučaju...

Prijelazni rok ide kraju, čeka se dolazak Benita iz kijevskog Dinama
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. kolovoz 2021. 09:24

Ljetni prijelazni rok ulazi u završnih desetak dana, a u Velikoj Gorici je kolovoz zasad vrlo miran. Tek je očekivani i mnogo prije dogovoreni dolazak makedonskog napadača Vlatka Stojanovskog realiziran prošloga tjedna, dok se i dalje čeka konačni rasplet pregovora s kijevskim Dynamom oko transfera nigerijskog krilnog napadača Benita. Njega Gorica svakako želi vidjeti u svom dresu, ali očito da detalji posla nisu tako jednostavni za dogovoriti.

Ipak, kada se spomenu bilo kakvi transferi u ovom klubu, i njegovi navijači i kompletna nogometna javnost pikira na samo jedno ime, a to je ono Kristijana Lovrića. Još kada je bljesnuo u drugom dijelu Goričine debitantske prvoligaške sezone, Lovrić je postao meta skauta brojnih inozemnih klubova, ali ni ljeto 2019., ni ono prošlo nije donijelo transfer. I prošle zime su se baš kijevski Dynamo i jedan kineski klub spominjali kao potencijalne Lovrićeve destinacije, ali najbolji igrač i strijelac Gorice nije transferiran.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Očekivalo se da će ovo ljeto dati konačni rasplet, ali se sve više čini da od transfera opet neće biti ništa i da će Lovrić barem do zime ostati ključni adut trenera Krunoslava Rendulića.

Temeljni razlog takvoj procjeni je čvrsta odluka predsjednika kluba Nenada Črnka da je Lovrićeva cijena između četiri i pet milijuna eura, te da ispod toga neće ići. Jednom je Črnko priznao da je bio spreman pustiti Lovrića i za tri milijuna, ali došlo je do određenih nesuglasica u pregovorima, pa poučen tim iskustvom, sada drži svoju cijenu i čeka onoga tko je spreman je i platiti.

Takav predsjednikov stav dijelom ima veze i s pat pozicijom, koja još uvijek vlada s litavskim ulagačem u klub Gintarasom Staniulisom. Kada je u siječnju Mindaugas Nikoličius napustio Goricu i preuzeo mjesto sportskog direktora Hajduka, došlo je i do krize u odnosima kluba i Staniulisa. Situacija je sada takva da petogodišnji ugovor potpisan početkom 2018. istječe na početku 2023. godine, a obje strane željele bi ga raskinuti. Međutim, za to moraju pronaći i modalitete raskida, koji sadržavaju i financijska pitanja.

Lovrićev transfer mnogo toga bi riješio, ali isto tako bez njega Gorica nije ista momčad i njegov ostanak preduvjet je ozbiljnih rezultatskih ambicija. U zaključku, ako do kraja kolovoza dođe bombastična ponuda za njega, bit će prodan, a u suprotnom i dalje će biti najveća prijetnja hrvatskim vratarima kada njihovi klubovi budu igrali s Goricom...

Brazilac Cruz blista u junorima

Juniori Gorice ove su godine ušli u 1. HNL, što je bio strateški cilj kluba, a u prva dva nastupa ostvarili su dvije pobjede. Momčad trenera Svena Raića je najprije na svom terenu isprašila riječki Orijent 5:0, a da bi onda slavila i na gostovanju kod Sesveta rezultatom 2:1.

U oba dvoboja uvjerljivo najbolji na terenu bio je 19-godišnji brazilski napadač Caio Cruz. On je doveden prošle godine i već je nastupima u dresu trećeligaša Kurilovca skrenuo pozornost da je riječ o vrlo talentiranom igraču. Potom ga je zaustavila ozljeda, da bi ovoga ljeta bio priključen prvotimcima, ali će utakmice igrati za juniorski sastav. Protiv Orijenta je Cruz imao dva gola i dvije asistencije, dok je protiv Sesveta postigao oba pogotka za Goricu. Impresivan start u sezonu za Cruza, a možda i strategu prve momčadi Renduliću koji put bude zatrebao...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:31