MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POTVRDIO ZA SN

‘Njih dvojica možda već danas potpišu za Dinamo! Rožmanu ide novi ugovor!‘ Velika najava Damira Miškovića

Rijekin vlasnik oduševljen se javio iz Dubaija nakon osvajanja Maksimira
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. siječanj 2021. 10:20

Damir Mišković pratio je u Dubaiju sjajnu igru i pobjedu Rijeke u Maksimiru.


- Oduševili su me dečki. Pobrojite samo mlade igrače koji su istrčali, a mi smo svejedno slavili i to na takav način. Znate, dugo već slušam kako se ne može gurati mlade i praviti rezultat, ali mi smo to i prošle i ove sezone poprilično dobro demantirali.
Tako to ide kad pogodite s trenerom. U lipnju smo razgovarali o Rožmanu, baš u vrijeme dok je Rijeka bila u krizi. Mišković je i tada bio čvrsto uz Rožmana: “Nema potrebe za bilo kakvom nervozom. Rožman će biti trener dok god mu vidim iskru u očima. Može izgubiti i sve do kraja sezone, ali neću ga smijeniti”. Danas je Rožman u statusu trenera kojeg žele i daleko jači klubovi.


- Rožman nema veliku plaću u Rijeci. Kod nas je došao s idejom da će dobiti priliku u jakom i posloženom klubu, te da će se trenerski afirmirati na pravi način, jer je znao da ćemo ga zaštiti i u onim kritičnim trenucima. Novac mu nikako nije bio prioritet.


Rijeci je zato bilo važno da mu u ugovor ugradi odštetnu klauzulu. Čujemo da iznosi milijun eura?
- Nije važno kolika je klauzula, ali doista postoji i jako je visoka. Međutim, ne razmišljamo o tome da će Rožman otići, nego mu pripremamo novi ugovor, iako mu sadašnji važi još dvije i pol godine. Rožman je sjajan trener po svim parametrima, a takvih je jako malo. Ne samo kod nas, nego ih je i inače jako malo.


Što je s Nevistićem i Štefuljom?
- Moguće je da već danas potpišu za Dinamo jer sad već finaliziramo uvjete. Naravno, ostat će kod nas do ljeta. Iz Maksimira će put Rujevice mladi bek Jurišić, te na ljeto još dva igrača, vidjet ćemo koja.


Nije želio Mišković otkriti koliko će novca dati Dinamo, ali četiri milijuna eura odavno su dogovorena. Pa kad na to dodate tri perspektivna igrača, kao i činjenicu da će Nevistić i Štefulj odmah financijski biti na teret Dinama, a ne Rijeke, možemo zaključiti da se Rijekin profit na ova dva transfera proteže i blizu šest milijuna eura...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 04:08