Tonio Teklić u dresu Hajduka
 GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
ŠTO RADI UPRAVA?

‘Njih dvojicu sam ja potjerao - zbog nezalaganja‘ Odbačeni dvojac Hajduka na kraju neće ni u Šibenik!

Teklić i Skorup trebali su nakon odlaska iz HD-a pojačati redove prvoligaša sa Šubićevca, ali...
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 18. kolovoz 2021. 12:40

Odjeci uvjerljive pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem i dalje prevladavaju u Šibeniku. Osim što su došli do prvog slavlja u sezoni, navijači su bili oduševljeni i igrom, posebice u nastavku dvoboja. U Rosasovu orkestru napadački dio bio je posebno nadahnut.

- Za nas stvarno velika pobjeda. Odlično smo krenuli u prvo poluvrijeme, zabili brzi gol, onda smo se malo opustili i Hrvatski dragovoljac nas je kaznio. Ali drugo poluvrijeme smo svi skupili glave i rekli "idemo pobijediti ovu utakmicu". I na kraju smo zasluženo pobijedili. Dižemo se iz utakmice u utakmicu - kazao nam je dvostruki strijelac Antonio Marin.

Dinamov dragulj na Šubićevcu je na novoj posudbi (Monza, Lokomotiva) i čini se da je baš u Dalmaciji pronašao svoju sretnu destinaciju.

- Kako mi je u Šibeniku? Ma, super, odlično – kratko nam je uzvratio napadač Narančastih, koji je s dva gola valjda probio psihološku barijeru, te u nastavku sezone navijači i stručni stožer mogu očekivati još bolje partije nadarenog nogometaša.

U susretu s HD-om ranije je izašao Karlo Bilić. Pouzdani i neustrašivi branič Šibenika žalio se na ozljedu, a kako se kasnije ustvrdilo, Dugoraćanin je i ovaj posljednji, a i onaj susret u Koprivnici, odigrao s ozljedom. Riječ je o napuknuću zgloba, slijedi CT za detaljniju dijagnozu, potom mirovanje i terapija. Stoper će zbog toga propustiti dvoboj s Rijekom u nedjelju na Rujevici.

Iako je navodno bilo sve već dogovoreno, od dolaska Tonia Teklića i Dine Skorupa iz Hrvatskog dragovoljca u Šibenik ipak neće biti ništa. Donedavni igrači kluba iz Sigeta trebali su nakon raskida ugovora o posudbi preseliti kao igrači Hajduka na posudbu na Šubićevac. No, vlasnici šibenskog prvoligaša su nekoliko dana otezali s odobrenjem ovog transfera i u srijedu je konačno potvrđeno da sve propada.

Igrački, i Teklić i Skorup bi na svojim pozicijama ofenzivnog i defenzivnog veznog bili od pomoći Rosasovoj momčadi. Iz sličnog razloga otpao je još jedan mladi hajdukovac, Jakov Blagaić, koji je već spakirao kovčege za Šibenik, a na kraju završio u Širokom Brijegu. Kažimo kako su prije potpisa za HD na pragu Šibenika bili Andrej Lukić i Benedik Mioč. No, u međuvremenu su stigli Jhingan i Attys (mladi Interovac će biti navodno predstavljen u petak), a traži se još centralni napadač.

image
Sandesh Jhingan
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Sandesh Jhingan, indijsko pojačanje Šibenčana, od trenutka kada se saznalo da dolazi u Hrvatsku postao je meta raznih portala, TV-postaja, svih medija, naročito iz Indije. Društvene mreže su poludjele, vojska Jhinganovih obožavatelja svakodnevno bombardira klupske mreže. Pa je tako službeni instagram profil HNK Šibenika od 5,5 tisuća prije objave dolaska Indijca, u samo nekoliko dana narastao na gotovo 8,5 tisuća pratitelja, a ta brojka će sigurno idućih dana znatno porasti kada Sandesh zaigra za Šibenčane.

Navijači iz New Delhija, Mumbaija, Calcute, Bengalurua 'vrište' po društvenim mrežama tražeći da se njihova zvijezda predstavi kao novi igrač Šibenika. Pišu razne komentare, izdvojili smo jedan koji kaže da "HNK Šibenik nije ni svjestan da bi mogao sa ovim transferom postati bogat klub, i to bezobrazno bogat“, kako je istakao indijski navijač.


Predsjednik Perić: Teklića i Skorupa sam ja potjerao iz Sigeta zbog nezalaganja

Puno se špekulira oko kraja suradnje između Hajduka i Hrvatskog dragovoljca nakon što su Siget napustili Tonio Teklić i Dino Skorup, a sve prije međusobnog dvoboja u petak u Kranjčevićevoj.

- Ne želim to promatrati kao prekid suradnje Hajduka s našim klubom, već sam spomenutu dvojicu ja potjerao iz kluba zbog nezalaganja. Klub im se zahvalio na dosadašnjoj suradnji zbog nediscipline, koju su iskazali prije utakmice sa Šibenikom. To je prava istina o njihovom odlasku, a sve drugo su prazne priče. Ako će biti fer oni će sigurno te moje riječi i potvrditi. S njihovim matičnim klubom Hajdukom mi imamo i dalje dobre odnose - istaknuo je predsjednik kluba, Marinko Perić.

Osim Teklića i Skorupa, Siget su još prije napustili Martin Sekulić, Filip Jazvić, Mark Bushaj i Kiril Kosarev, dok su na izlaznim vratima stoper Diminik Ivkić i Amoateng Seck. Jednom i drugom igraču biti će ponuđena posudba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:07