Aleksa Latkovič, igrač Rudeša

 RANKO SUVAR Cropix
POKAZUJU KVALITETU

Njihova je kolonija u HNL-u sve veća, postaje li Hrvatska obećana zemlja za igrače iz talentirane nacije?

HNL je po svemu na višoj razini od tamošnje lige, čiji klubovi ne mogu napraviti iskorak u Europi
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 23. rujan 2023. 16:30

Crnogorska kolonija u HNL-u sve je brojnija, sedmorica nogometaša iz te susjedne zemlje igraju u hrvatskim klubovima. Vladan Bubanja i Ivan Bulatović u Lokomotivi, Momčilo Raspopović i Nikola Vujnović u Gorici, Aleksa Latković u Rudešu, Marko Vukčević u Varaždinu, te Nikola Medojević u Rijeci, u kojoj je donedavno, do odlaska u Meksiko, bio još jedan Crnogorac, Andrija Vukčević.

Samo Bosna i Hercegovina ima više nogometaša u HNL-u (25), Sjeverna Makedonija i Crna Gora imaju po sedmoricu. Postaje li Hrvatska, dakle, “obećana zemlja” za crnogorske igrače?

- Izgleda da postaje. Iz HNL-a je neprijeporno lakše napraviti iskorak na još višu razinu igranja i to je svakako razlog što sve više Crnogoraca dolazi u Hrvatsku. HNL je po svemu (kvaliteta igre, infrastruktura, snaga klubova...) na osjetno višoj razini od Crnogorske nogometne lige, čiji klubovi nikako ne mogu u europskim natjecanjima napraviti nekakav iskorak - kaže Bubanja.

Zanimljivo je da su se praktično svi igrači iz Crne Gore brzo prilagodili na novu sredinu u Hrvatskoj...

- Točno je. Sličan je način života, sličan je i jezik, nema te jezične barijere koja često zna biti veliki problem igračima kad odu u inozemstvo. Nadalje, svi smo ambiciozni, želimo uspjeti u nogometu i na svakom treningu i na svakoj utakmici dajemo sve od sebe u našim klubovima - objašnjava Lokomotivin nogometaš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 06:17