Nikola Vilic / CROPIX
ODBIJENO PRODULJENJE

NO udaljio Tomasova, a on trenirao! Sinovčić: Hajdukov novac trči po Marjanu...

Na sastanku Nadzornog odbora Hajduka, koji je održan uoči dvoboja s Istrom 1961, nije potvrđeno produljenje ugovora Marinu Tomasovu, koji će zbog toga do daljnjega trenirati izvan prve momčadi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. veljača 2012. 11:00

- Performanse tog ugovora za nas nisu prihvatljive i zato nismo potvrdili njegovo produljenje s Hajdukom. Tomasov zbog toga više neće biti u kadru prve momčadi - kazao je predsjednik Nadzornog odbora dr. Josip Paladino na press-konferenciji u poluvremenu jučerašnje utakmice.

- Tomasov ima menadžera koji određuje performanse ugovora, što nama dakako nije prihvatljivo - naglasio je dr. Paladino.

Tomasov je pripreme počeo u statusu igrača prve momčadi, a zatim je nakon mjesec dana uspio s predsjednikom Uprave Malešom dogovoriti detalje produljenja ugovora a treninzima prve momčadi priključio se tri dana nakon povratka Hajduka s priprema u Turskoj. Tomasov je tada potpisao ugovor do ljeta 2014., ali taj ugovor trebao je potvrditi i Nadzorni odbor. Potvrda jučer nije stigla i Tomasov je poslije tri tjedna rada s Balakovom ponovno izvan kadra prve momčadi, iako njegov ugovor vrijedi do lipnja ove godine.

- Bez obzira što ugovor traje do ljeta, Tomasov nije definirao svoj status u klubu i zato neće biti u radu s prvom momčadi. Znate, trebalo je taj status definirati još prošle godine u ovo vrijeme.

Ali nije to učinjeno prije 12 mjeseci, kako je to naveo dr. Paladino. Međutim, u gotovo identičnoj poziciji je i kapetan Srđan Andrić, kojemu također ovoga ljeta prestaje ugovor.

- Nismo razgovarali o Andriću. Imali samo samo hitne tekuće probleme na dnevnom redu - objasnio je dr. Paladino.

Prije sastanka Nadzornog odbora sastali su se članovi najodgovornijeg klupskog tijela s predstavnicima navijačkih Udruga. Na sastanak s Upravom i NO stigli su predstavnici Društva prijatelja Hajduka, zatim Udruge Naš Hajduk, ali izostao je Klub navijač Torcida.

- Dobili smo objašnjenje od člana NO Nikole Koceića da je Torcida imala svoj program uoči utakmice i zato nisu došli. Naći ćemo se opet za dva i pol mjeseca, nadam se svi zajedno. Od navijača trenutno tražimo samo ljubav i strpljenje, a oni od nas rezultat. To je logično, a nadam se da smo mi dosegnuli donju granicu naše amplitude pada. Bitno je pritom naglasiti da Hajduk neće utjecati ni na kakve oblike organiziranja navijača, svatko može birati hoće li u Torcidu, DPH ili Naš Hajduk. Važno je samo da pristalica Hajduka ima što više - zaključio je čelni čovjek NO. J. Radić

Marin Tomasov radio s momčadi



Očigledno Marin Tomasov još nije bio obaviješten o odluci Nadzornog odbora Hajduka, koji ga je zbog 'neprihvatljivih performansi ugovora odstranio iz prve momčadi’, pa je jučer nakon utakmice otrčao u krugove zajedno sa ostatkom ekipe. Ali, po odluci Nadzornog odbora poljudskoga kluba Tomasov neće biti u kadru prve momčadi sve dok ne produlji ugovor s Hajdukom pod uvjetima koji odgovaraju Nadzornom odboru.

Sinovčić: Hajdukovi novci trče po Marjanu



Na vijest da je NO Hajduka odbio potvrditi ugovor između kluba i Marina Tomasova, jučer predvečer Reno Sinovčić, igračev zastupnik, nije burno reagirao.

- Nisam o tom znao ništa, prvi put čujem. Ono što je poznato, Tomasov je ugovor potpisao, a oni nek’ rade što hoće!

Navodno, Hajdukov NO odbio je ugovor s obrazloženjem da ne pristaje na vaše uvjete.

- U razgovorima i dogovorima oko tog ugovora nismo postavljali nikakve uvjete, nikakve ekstremne uvjete. Novac koji je dogovoren takav je kakav je, a jedino što smo tražili je da Tomasov, u slučaju da ne igra, ne trči po Marjanu, te da u tom slučaju raskid ugovora bude na klupsku štetu. Želim reći da je Hajduk, valjda, jedini klub čiji novci, doslovce, katkad trče po Marjanu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 06:25