DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PONAJBOLJI IGRAČ

Noćni pregovori pod zapadnom tribinom Maksimira! Ponajbolji igrač Dinama na korak do velikog transfera

Iz Dinama su jasno poručili da nema šanse da ga puste prije dvoboja sa Šerifom za Ligu prvaka.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 07:59

Završila je utakmica s Goricom, svjetla su se u Maksimiru uglavnom pogasila, neki klinci stajali su kod porte, djevojčica je vikala za Arijanom Ademijem kad je u autu izlazio sa stadiona. Htjela je selfie ili autogram, dojma smo da se bila spremna i baciti pred auto, ali bila je predaleko i kapetan nije čuo, inače bi sigurno stao, ne bi bilo prvi put. Bio je kod rampe i dobroćudni i uvijek nasmijani Ivica Herman, nadimkom PDV, mladić koji uvijek s velikim veseljem proslavlja Dinamove pobjede i pozdravlja igrače, a oni ga, tu i tamo - nagrade.

Obožava Ademija, posvađao bi se sa svakime tko 'dirne' u kapetana, ali uvijek mu je posebno žao kad ne igra i ne zabija Mislav Oršić. No, što se kaže, važna su tri boda. Dvojica zakašnjelih gledatelja sa zapadne tribine komentirala su kako će Dinamo sigurno u utorak pobijediti Šerif, već maštali koga bi u Ligi prvaka. Je li bolje da dođe PSG s Messijem, Neymarom i Mbappeom, pa da svi uživamo u nogometu ili je bolji izbor ovakva ranjena Barcelona bez Messija... u biti bez pravih zvijezda, pa da Dinamo ima šanse i uzeti neki bod?

- Zamisli da dobijemo Barcelonu u Maksimiru - kaže jedan od ove dvojice majstora.

Rekli bismo, obična večer nakon jedne obične utakmice u HNL-u, utakmice koja će se brzo zaboraviti i pamtiti se samo po tom neobičnom autogolu, kojim je Dinamo izborio tri važna boda.

Međutim, ipak to nije bila tako obična večer. Jer, pod zapadnom tribinom, što inače nije slučaj, parkirano je nekoliko 'ozbiljnih' automobila, gore se sigurni nešto događa? I, događalo se. Lovro Majer i njegov menadžer Andy Bara odmah poslije utakmice otišli su u klupske prostorije, na 'meniju' su bili mali noćni razgovori oko Majerova transfera u francuski Rennes. Zbunilo nas je što smo na izlasku iz kluba primijetili i Kristijana Jakića, međutim, on je tu bio drugim poslom, on nije tema tih priča. Ovog ljeta, barem. Vratimo se Majeru. Nije to sve trajalo dugo, možda i manje od pola sata, zagonetni izrazi lica na odlasku iz Maksimira, ali ipak je, više-manje, sve jasno.

Francuski Rennes želi dovesti Majera, osnovna je cijena 12 milijuna eura. Međutim, Francuzi su tijekom te večeri, navodno, postali izdašniji, uz bonuse bi Lovru platili i 15 milijuna. Traže Francuzi dobru altetnativu za svog klinca Eduarda Camavingu, gotovo da nema kluba koji ga traži, iako još nije potpisao ni za koga, od PSG-a do Reala, pitanje je samo kamo će. A čim je Rennes krenuo u akciju, znači da i njegov odlazak smatra gotovim poslom.

Prema našim informacijama, Majer je Dinamu na tom sastanku rekao da ga golica ponuda Rennesa, svjestan je da je to bi bio iskorak u karijeri. Ne toliko Rennes u usporedbi s Dinamom, koliko Ligue 1, glamurozniji nego ikad, u usporedbi s HNL-om. Nije Lovro postavljao nikakve ultimatume, nije nikad bio takav tip, ali je jasno iskazao stav da mu je Rennes primamljiva priča, da bi se volio okušati na toj razini i da je in 'za'. Naravno, ne prije utakmica sa Šerifom, želio bi svojim učinkom doprinijeti Dinamovom ulasku u Ligu prvaka. Puno puta je izjavio da ne želi u inozemstvo prije nego što ostavi trag u Maksimiru, a početak ove sezone ima njegov jaki pečat, Majer je ponajbolji igrač ovog Dinama, pisali smo već prije uzvrata u Varšavi da je direktno sudjelovao u 10 od 16 dotadašnjih golova Modrih ove sezone. Sad je možda taj trenutak kad je i on, igrački i ljudski, sazrio za odlazak?

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Iz Dinama su, pak, svim stranama poručili kako nema nikakve šanse da Majer ode prije Šerifa, to, jednostavno, nije opcija. Uglavnom, situacija je trenutno ovakva; ako Rennesova ponuda bude 12+3 milijuna i Francuzi pristanu pričekati još desetak dana da Majer odigra dvije utakmice protiv Šerifa, tada bi to bila ponuda koja će zadovoljiti sve strane i, vrlo vjerojatno, dovela do dogovora. Francuzi nisu time posve sretni, premda im Majer nije toliko bitan idućih nekoliko dana, oni igraju play-off Konferencijske lige protiv Rosenborga u kojem Majer ionako ne bi mogao participirati u toj fazi natjecanja. Ali, žele da se što prije priključi momčadi. I tu se sad pregovara, povuci-potegni, iako je realno da će do dogovora idućih dana i doći. Dinamo, barem se tako priča, neće popustiti po tom pitanju, Majer mora igrati protiv Šerifa! U tom slučaju, Majerov transfer u Rennes bio bi posao koji zadovoljava sve tri strane.

Iako je Majer, uz Livakovića, potenciran prije početka priprema kao jedan od onih kojemu će u Dinamu podići rampu za transfer, nije ugodno prodati igrača pred sam kraj prijelaznog roka. Bilo bi bolje da je otišao 1. srpnja, nego 25. kolovoza, naravno, stigne se naći zamjena. Ulaskom u Ligu prvaka Dinamo bi i napunio blagajnu pa mu s te strane Majerov transfer nije 'pod mus', a Majer je jako važan igrač u Krznarovoj ideji. Ali, ako Lovro želi u Rennes, ako klub nudi 15 milijuna eura, a u momčadi imaš Luku Ivanušeca koji može zamijeniti Majera i maknuti se s desnog krila (premda, Lovrinu ljevicu u Dinamu nema nitko, nisu oni baš isti tip igrača, Ivanušec ima neke druge kvalitete), onda je teško očekivati odbijenicu. Neizvjesna su vremena, tržište klizavo, Dinamo bi prodajom Majera i ulaskom u Ligu prvaka financijski sigurno mirnije spavao, a sportski, na terenu, vidjet ćemo kad/ako ode, koliko će nedostajati. U svakom slučaju, sam ulazak u Ligu prvaka uz 'nula bodova' više nije 'afrodizijak', već se očekuje da i tamo Dinamo bude konkurentan. S Majerom ili bez njega.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 11:26