Ronald Goršić / Cropix
POLUSEZONA HNL-A

Nogomet napreduje puževim koracima: Vaučeri ujedinili navijače, a Liga 10 je vratila kvalitetu

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 29. prosinac 2013. 22:58

Sukobi navijača pa pomirba u svrhu rušenja HNS-a, nogometna bajka na Kantridi, povratak gledatelja, opća neimaština te smrt mladog nogometaša obilježili su HNL u godini na izmaku.

Dinamo je i dalje suveren na domaćem planu. Samopouzdanje koje izgube svakim ukrcajem u avion na Plesu, ‘modri’ debelo nadoknade u domaćem dvorištu gdje još uvijek nemaju pravu konkurenciju.

Doduše, na Kantridi su stvoreni svi preduvjeti da se u skorije vrijeme ugrozi dominacija Dinama, ali pred Matjažom Kekom još uvijek je puno posla da Rijeka postane konkurentna.

I Hajduk se trgnuo. Omča zbog financijskih dubioza pokušava se riješiti promocijom i forsiranjem djece iz omladinske škole. Na Poljudu rade po zacrtanom planu, a puno im znači podrška navijača...

PLUSEVI

Nevera s Kvarnera

Strani kapital i zdrav projekt gurnuo je Kantridu na pijedestal pozitive domaćeg nogometa. Rijeka danas ima tri potencijalna kandidata za Kovačevu vrstu na SP-u, Dinamo niti jednog.

Gazde doma, prolaznici u EU

I dalje su ‘modri’ gospodari domaćeg nogometa. Svi ostali su tek statisti u suverenom koračanju Dinama prema devetoj uzastopnoj tituli prvaka. Sve komplekse koje im priušti Europa - Dinamo zaliječi u HNL-u!

Hajdukov dječji vrtić

Hajduk nema Volpija niti Mamića, ali ima vojsku navijača i Igora Tudora. Trener Hajduka promovirao je ove godine petoricu igrača na kojima Hajduk može pristojno zaraditi i popuniti rupe u blagajni. Doduše, još da Tudor svede svoj temperament na normalnu razinu i da shvati da nije sve urota protiv Hajduka - gdje bi im bio kraj?

Liga 10 - pomak nabolje

Odluka o smanjenju lige je najbolji potez vrhuške HNS-a posljednjih godina. I gledatelji su prepoznali koncentraciju kvalitete pa je prosjek posjećenosti narastao do 3526 gledatelja po utakmici. Nije puno u odnosu na ono što gledam na europskim travnjacima, ali je gotovo dvostruko više od sezone 2010./11.

Splitu Ruža, Maksimiru krov

Braća Žužul dogovorila su s gradom Splitom investiciju od 100 milijuna eura. Grad će u vlasništvo, a klub Split u koncesiju dobiti stadion Ruža hrvatska. Milan Bandić obećao je da Maksimir do 2015. dobiva krov.

MINUSI

Odlazak talenata za struju i vodu

Gradski vrt je svijetu dao najboljeg strijelca SP-a a Dinamu najvećeg golgetera u povijesti. Danas Osijek vodi bitku s Dragovoljcem za 9. mjesto koje nudi kvalifikacije za ostanak. Talenti im odlaze kao na tekućoj vrpci, i to najčešće za ‘kikirki’, da bi se platila struja i voda. Ako Osijek ispadne iz Lige moglo bi se dogoditi da u elitnom razredu neće biti kluba iz Slavonije što je katastrofa!

Vaučerizacija ujedinila navijače protiv HNS-a

U Rijeci huligani nisu birali sredstva u obračunima od stadiona pa do hotela u kojem su bili smješteni igrači. Utemeljen je Odbora za borbu protiv nasilja u sportu. Uvedena je vaučerizacija koju je samo ujedinila navijače u borbi protiv HNS-a i Zdravka Mamića, a mete su postali policija i navijači koji ne misle isto kao huligani.

Trenerske smjene

Dinamo i Osijek su izrotirali trojicu, Belupo i Dragovoljac po dvojicu trenera. Izostanak strpljenja i sustavnog rada vidi se na krajnjim rezultatima.

Smrt Alena Pamića

Srce Alena Pamića prestalo je kucati u 23. godini života. Problemi su počeli u Belgiji a kada je ‘stao na loptu’ - sudbina je uzela život na malom nogometu !

Odnos Lokosa i Dinama

Možda je legalno i u okviru zakona i propisa ali sasvim je jasno da takav odnos u praksi nije prirodan za klubove u istom rangu natjecanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 12:39