LISBON, PORTUGAL - MAY 24: Luka Modric of Real Madrid in action during the UEFA Champions League Final between Real Madrid and Atletico de Madrid at Estadio da Luz on May 24, 2014 in Lisbon, Portugal. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
 Laurence Griffiths / Getty Images / 2014 Getty Images
NAGRADA SN-a

NOGOMETNI OSCARI Modrić najbolji hrvatski igrač, najtrener Mamić se ispričao

Posebnog Oscara nazvanog Dobri duh hrvatskog nogometa dobio je Davor Vugrinec, najbolji strijelac u povijesti HNL-a, koji je završio igračku karijeru
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 04. lipanj 2015. 22:14

Luki Modriću ponestaje mjesta u trofejnoj vitrini nakon što je sinoć po treći uzastopni put osvojio Oscara kao najbolji hrvatski nogometaš sezone prema izboru HNL-ovih profesionalaca. Mladi dinamovac Marko Pjaca dvostruki je laureat; 20-godišnjak nije samo najbolji mladi nogometaš nego i generalno prva violina domaćih stadiona ispred Kramarića i Henriqueza.

Modrića na putu prema novom kipiću nisu mogli zaustaviti niti petomjesečna stanka uzrokovana ozljedama niti podatak da je u Realovu sezonu za 25 nastupa ugradio skroman učinak od jednog gola i dvije asistencije. Realov veznjak je u anketi slavio nestvarnom većinom, osvojio je 168 glasova. Ivan Rakitić koji se upravo sprema napasti povijesni “treble” s Barcelonom dobio je samo 16 glasova, dok su Danijel Subašić (najbolji vratar francuske lige) i Ivan Perišić (važna karika u sjajnoj Wolsburgovoj sezoni) natječaj završili plasmanom ispod crte što u konačnici vodi prema zaključku da su glasači ovaj put birali “Mistera simpatičnosti” umjesto igrača s najboljim učinkom.

- Iza mene je vrlo teška sezona. Imao sam razdoblja sjajnih igara u dresu Reala i reprezentacije, ali i puno peha s ozljedama – rekao je slavodobitnik.

Na decentnoj svečanosti u organizaciji Nogometnog sindikata (HUNS) i SN-a najboljim trenerom sezone proglašen je Zoran Mamić, koji je kipić ugrabio u ciljnoj ravnini. Dinamov trener je, naime, dobio sedam glasova kao i Ante Čačić, a pobjedu je odnio jer pravila favoriziraju trofejne trenere. Mamić je izlazak za govornicu iskoristio za ispriku zbog bijega sa šampionske proslave.

- Dužan sam ispriku hrvatskoj javnosti, Dinamovim navijačima i Rijeci. Događaju se ponekad i takve stvari. Velike zasluge za Oscara pripadaju mojim izvrsnim suradnicima u stožeru, kao i sjajnoj grupi igrača. Imam veliku sreću što mi je klub osigurao kadar od 25 sjajnih igrača – rekao je Mamić.

Najboljim vratarom za 2014-15 kampanju proglašen je Hajdukov Lovre Kalinić uz obrazloženje da je momčadi “donio barem 10 od 50 osvojenih bodova”. Odmah nakon toga nova mala kontroverza – Kalinića nema u idealnoj momčadi HNL-ove sezone, s vrata ga je izgurao “zagrebaš” Dominik Livaković. Njemu na terenu društvo prave četvorica Rijekinih defanzivaca (Tomečak, Lešković, Mitrović, Leovac) te Pavičić, Ćorić, Ademi, Pjaca, Henriquez i Radonjić.

Nakon dvije godine dominacije Ivan Bebek sudačkog Oscara prepustio je Bruni Mariću. Posebnu nagradu “Dobri duh hrvatskog nogometa” za kraj karijere uzeo je Davor Vugrinec, 40-godišnjak koji se nakon 23 godine aktivnog igranja i 146 HNL golova okreće svojoj strasti kolekcionara umjetnina…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:07