Vladimir Dugandzic / CROPIX
POGLEDAJTE GOLOVE

Nonšalancija Bijelih spasila Karlovac od katastrofe, nova dva pogotka Ante Vukušića!

Hajduk je lakše nego što konačni rezultat od 3-2 govori izbacio Karlovčane, Cibalia je s tijesnih 1-0 pobijedila Rudeš, dok je Vinogradar šokirao Slaven Belupo s 2-1
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2011. 17:07

HAJDUK - KARLOVAC 3:2 (Vukušić 4', 57', Sarić 19' / Ivičić 69', Štefančić 90')

Pljesak za Anasu otvorio je Hajdukov, igrom dominantni, kup dvoboj s Karlovčanima. Nekoć je Anas i nakon pogodaka na Poljudu dobivao zvižduke, ali promijenio se 'odnos snaga'. Na predstavljanju igrača Anas je doživio satisfakciju za bolne trenutke recentne prošlosti. Danas i Poljud voli Anasa, cijeni odlične igre majstora s Grobnika koji je i protiv Karlovca bio u "reprezentativnom izdanju". Pozitivnom ozračju s tribina kompletni Hajduk pridodao je agresiju i trku na travnjaku, a s takvim pristupom vodstvo dolazi bez problema. Kao uobičajen i logičan slijed zbivanja.

1-0 Vukušić

Visoku loptu pred Grabovcem pokušao je u 4. minuti smiriti Leko, ali uspio je tek odbiti na nogu Vukušiću. Serviranu asistenciju golgeter Hajduka iskoristio je u velikom stilu, loptu je zahvatio u zraku, iz poluvoleja sa 10 metara iskosa pogodio je suprotni, desni donji kut vratiju Karlovca.

Bila je to najava "jednosmjerne utakmice", a Hajduk je do povećanja mogao već u 8. minuti i ponovno je Vukušić bio na sceni. Tomasov je produžio Jamesu, Brazilac nabacio, a Vukušić sa četiri metra pokušao udarcem petom iznenaditi Grabovca. Vratar Karlovčana je odbio, Vukušić ponovno pucao, ali pogodio je samo vanjski dio mreže. Pet minuta kasnije pljesak sa raspjevanih tribina dobio je Marin Tomasov. Iznenadio je Grabovca snažnim udarcem sa 25 metara, ljevicom je snažno opalio po lopti, ali desna vratnica ispriječila se Bijelima do drugog pogotka. Ali, nije sreća dugo spašavala Karlovčane, samo do 19. minute.

2-0 Sarić

Nije se uzalud Maleš zalagao za Sarića kao "kompletnog igrača koji mora što prije zaigrati". Rijetko igra, ali ima dva nastupa u Kupu i dva pogotka. Prvi Jadranu u Gunji, drugi Karlovcu. Ovog puta asistirao je Ahmad Sharbini, na 13 metara ostavio je loptu Sariću koji je bez oklijevanja prizemnim udarcem pogodio lijevi kut.

Slavlje se još nije ni stišalo, a već je raspoloženi Anas digao tribine na noge. U 20. je promiješao obranu gostiju, "tunel" prodao na lijevoj strani, odigrao "dupli pas" s bratom Ahmadom i potom pucao sa 14 metara preko vratiju. Rastrčani Hajduk nije stao, nije se zadovoljio sigurnim vodstvom, dapače, nastavili su Bijeli u istom ritmu. Ahmad je izbacio Vukušića, "dijamant" je izašao sam pred Grabovca, vratara čak izbacio fintom, ali ipak je nogom Grabovac zakačio loptu za korner. Nakon udarca iz kuta, lopte se na desnoj strani domogao Anas i pogodio lijevu vratnicu.

3-0 Vukušić

Po lijevoj strani prošao je Anas Sharbini, desnom vanjskom nabacio Vukušiću koji je sam na pet metara. Namjestio se, nije ni trebao skočiti da bi glavom sa pet metara pogodio nebranjeni desni kut u 57. minuti.

3-1 Ivičić

Neopreznost Andrića kaznio je Ivičić. Kapetan je htio vratiti loptu s lijeve strane u peterac, ali dodao je pogrešno u noge Ivičiću. Sa pet metara s desne strane Ivičić je pogodio iza leđa Kalinića.

Hajduk je propustio iskoristiti jedanaestarac u 76. minuti. Barišić je srušio Anasa, publika je tražila da "99-ica" stavi loptu na bijelu točku, ali Anas je loptu dao bratu Ahmadu čiji je kazneni udarac Grabovac obranio.

3-2 Štefančić

Umalo se to osvetilo Bijelima, jer u zadnjoj minuti Štefančić je na pet metara (ubačaj Amića) glavom poslao loptu u mrežu za 3:2.

Do kraja je ostalo upamćeno da su navijači Bijelih baš svaki kontakt Kukoča s loptom ispratili zviždukom. Razlog je navodno jedan njegov intervju koji se nije dopao navijačima.

KRAJ UTAKMICE

GOOL 90. minuta - Štefančić je na asistenciju Amića smanjio rezultat na 2-3....

85. minuta - Kukoč je s lijeve strane ubacio za Lendrića, koji je s pet metara pucao ravno u Grabvca.

76. minuta - Grabovac je obranio penal Ahmadu Sharbiniju!

75. minuta - Barišić je u 16-ercu srušio Anasa Sharbinija, sudac je pokazao na bijelu točku.

GOOOL 69. minuta - Hajduk opet na Poljudu nije uspio sačuvati svoju mrežu. Ovaj gol ide na dušu Srđana Andrića, koji je htio vratiti loptu Kaliniću, ali iza sebe nije vidio Ivičića. Napadač Karlovca je presjekao pas i lako poentirao.

68. minuta - Braća Sharbini igraju dobro, ali nikako da stignu do gola. Prvo je promašio Ahmad, potom Anas...

GOOL 57. minuta - Ante Vukušić ne prestaje 'trpati' suparničke mreže. Za ovaj gol najviše treba zahvaliti Anasu koji je prošao po lijevoj strani i sjajno nabacio, a Vukušić je glavom pogodio s pet metara.

54. minuta - Brkljača je bio u sjajnoj poziciji za udarac, ali je sve zakomplicirao i na kraju loše pucao.

Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

31.minuta - Odličnu priliku ima je Vukušić kada je izašao sam pred Grabovca, ali vratar gostiju skreće udarac u korner, a minutu kasnije Anas trese vratnicu

21. minuta - Prvi udarac u okvir gostiju, pokušao je Turkalj, ali siguran je bio Kalinić na vratima Hajduka

GOOL 19.minuta - Nikola Sarić pogađa mrežu Grabovca za povećanje vodstva BIjelih

13. minuta - Tomasov je pucao ali njegov udarac zaustavila je vratnica

8. minuta - Ponovo je ubacio James, ali Vukušićev pokušaj petom ovoga puta brani Grabovac

GOOL 4. minuta - James je ubacio loptu u šesnaesterac, Leko kratko odbio loptu, a Vukušić iz voleja pogodio suprotni kut Grabovca za vodstvo Bijelih!

Utakmica ja počela!

Split, stadion Poljud, Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

HAJDUK (4-4-2): Kalinić – James, Maloča, Inoha (od 46. Brkljača), Lima – Tomasov, Sarić, Andrić, An. Sharbini – Vukušić (od 60. Lendrić), Ah. Sharbini.

KARLOVAC (4-2-3-1): Grabovac - Likić, Barišić, Leko, Janković - Kutleša (od 46. Amić), Stambolija - Ottochian, Turkalj (od 30. Štefančić), Miljković - Ivičić.

Vinogradar šokirao Slaven!

Momčad Vinogradara priredila je najvće iznenađenje u osmini finala Kupa kada je iz natjecanja izbacila Slaven Belupo rezultatom 2:1.

Sastav iz Koprivnice na poluvremenu je kontrolirao rezultat golom Glavice, ali je drugoligaš iz Mladine u nastavku poptuno preokreno rezultat u svoju korist te je s dva pogotka izborio drugo četvrtfinale Kupa u povijesti kluba.

U drugoj utakmici između Rudeša i Cibalije nije bilo nikakvih iznenađenje te je sastav iz Vinkovaca slavio minimalnim rezultatom (1:0) koji ga je odveo u četvrtfinale. Strijelac je bio Šimunac već na samom početku utakmice...

VINOGRADAR - S. BELUPO 2:1 (Kahrimanović 55, Boban 77 / Glavica 29)

VINOGRADAR (4-4-2): Kahlina - Vukić, Kahrimanović, Granić, Mišić - Boban, Nynkeu, Dučkić, Povrženić - Perak, Tokić. TRENER: Valentin Barišić.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić - Mamić, Kokalović, Grgić, Maras - Milardović, Brezovec - Mujanović, Gregurina, Glavica - Benko. TRENER: Roy Ferenčina.

RUDEŠ - CIBALIA 0:1 (Šimunac 3)

RUDEŠ (4-2-3-1): Žuna - Herek, Cmrečnjak, Babić, Eterović - Belak, Galić - Gudelj, Baltić, Ćubel - Petković. Trener: Ivan Knežević.

CIBALIA (4-2-3-1): Matković - Radotić, Tomić, Lučić, Rugašević - Župarić, Čuljak - Šimunac, Vitaić, Prgomet - Kresinger. Trener: Samir Toplak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:03