Vinkovci, 241010.Nogometna utakmica 12 kola Prve HNL izmedju Cibalie i Hajduka.Na fotografiji: navijaci Cibalie, Ultrasi, s trasparentima.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX
DIONIČKO DRUŠTVO

Nova era Vinkovčana - Cibalia postala treći preoblikovani klub u Hrvatskoj!

Temeljni kapital društva iznosi 3,1 milijun kuna
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2012. 17:09

U svojoj 93. godini postojanja Cibalia je zaživjela kao športsko dioničko društvo. Osnivačka Skupština HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. održana je sinoć u županijskoj vijećnici u nazočnosti većine dioničara (89,48%), koji su izglasali jednoglasno povjerenje predsjedniku Peri Mijakiću, koji je predsjedavao Skupštinom i u vrijeme u kojem je klub djelovao kao udruga građana.

Utvrđeno je kako je izuzetno slojevit postupak preoblikovanja proveden u skladu sa Zakonom o sportu, te da je Cibalia, nakon Hajduka i Istre 1961, postala treći uspješno preoblikovani nogometni klub u Republici Hrvatskoj. Izabran je i deveteročlani Nadzorni odbor u kojem se nalaze Mladen Karlić, Tomislav Čuljak, Senko Bošnjak, Željko Šarčević, Božo Galić, Mato Mutavčić, Petar Šimić, Dražen Milinković i Bosiljko Stanić, uz napomenu da samo potonji nije dobio jednoglasnu potporu skupštinara (šestorica protiv).

Sljedeći korak je izbor predsjednika Nadzornog odbora i klupske Uprave (do najviše tri člana), te upis u sudski registar (i to do 15. veljače!), nakon čega će HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. moći raspolagati dioničkim ulozima. Temeljni kapital društva iznosi 3,1 milijun kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 14:10