Ivan Šaranić
 Društvene mreže
VELIKI TALENT

Nova mlada zvijezda: Debitirao za seniore Dinama, u mlađim kategorijama zabio 75 golova, a nije napadač!

Radi se dečku kojem se proriče lijepa budućnost, desetka je, pravi playmaker, dolazi iz malog Mahova
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. prosinac 2020. 17:37

Jučer je za seniore Dinama u Rudešu debitirao Ivan Šaranić (17), velika nada zagrebačkog kluba. Mladić je već jednom bio na klupi seniorske momčadi i to u Osijeku kad su Modri zbog koronavirusa morali nastupiti bez nekoliko igrača, pa je Zoran Mamić posegnuo za mladim snagama. Nakon svog debija, modri talent nam je kazao...

- Sretan sam što me trener stavio u igru. Mislim da je to jedna velika nagrada za dobre igre koje sam pružao ove sezone - kazao je Šaranić.

Šaranić je rođen 12. svibnja 2003. godine u Sisku, a inače je iz malog mjesta Mahova. Radi se mladom dečku kojem se proriče lijepa budućnost, također je desetka, pravi playmaker. Kad se radi o toj generaciji 2003., u Maksimiru je nazivaju ultra talentiranom generacijom. A Šaranić je jedan od njezinih nositelja, zato ga je trener Mamić i pozvao da bude na klupi u Osijeku kako bi osjetio dah seniorskog nogometa. Inače, dečko je trenutačno dio U-19 selekcije Modrih koju vodi Andrej Mioković.

image
Ivan Šaranić
Društvene mreže

U nedavnoj opjevanoj pobjedi juniora Dinama nad Hajdukom u Splitu (3:2) bio je najmlađi u udarnih jedanaest. U prvenstvu mladih kategorija u zadnje tri sezone (pioniri, kadeti, juniori) u 80 nastupa je zabio čak 75 pogodaka kao vezni igrač. Zanimljivo, ovaj ljevak može igrati i na obje krilne pozicije.

Šaranić je, naravno, bio hrvatski reprezentativac u svim uzrasnim kategorijama, ukupno je odigrao 30 utakmica i postigao osam pogodaka. Za njega su interes iskazali već mnogi europski klubovi, a ugovor s Dinamom ga veže do 15. lipnja 2022. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 00:08