HNL Fantasy
 SN Sn
HNL FANTASY

Nova Rijeka napada Slaven, Hajduk na jednom od najvećih ispita, Dinamo u europskom izdanju i u HNL-u!

Prva HNL nastavlja se već u 18 sati utakmicom Rijeka - Slaven, donosimo najave svih okršaja kola...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. ožujak 2021. 15:52

RIJEKA - SLAVEN BELUPO
Riječani igraju bez Galovića i Vukčevića koji imaju žute kartone, a Smolčić je ozlijeđen. To znači da bi stoperski tandem trebao biti Capan - Velkovski, a da bi Tomečak i Štefulj zauzeli bekovske pozicije. Nema sumnje da će i Murić početi utakmicu, a pitanje je hoće li u napadu zaigrati Kulenović ili još uvijek nedovoljno spremni Drmić.


Bačelić Grgić, Krstanović i Mlinar nedostajat će gostima u ovoj jako važnoj utakmici za obje momčadi. Rijeka je već izgubila četvrto mjesto, a gosti su u grčevitoj borbi za ostanak u ligi. Nema sumnje da će Slaven igrati zatvoreno i na kontre, te da će uzdati u Knölla kao realizatora, te Glavičića kao glavnog kreatora.


Rijeka je favorit, ali vidjet ćemo kako je ova momčad s Tomićem na klupi rješavati utakmice u kojima će ispred njih biti suparnik u čvrstom obrambenom bloku.

LOKOMOTIVA - ISTRA
Prije nekoliko dana Istra je u okršaju ove dvije momčad u Puli slavila s 3:1. Naravno da to ne treba ništa značiti, ali to svakako gostima daje određenu psihološku prednost uoči utakmice. Istra će igrati bez Slavka Blagojevića, koji je vrlo bitan za njezinu igru, ali i Lokomotiva neće moći računati na Kyriakosa Papadopoulosa, ključnog igrača obrane.


Gosti bi sigurno potpisali bod, a Lokosi su također momčad koja ima problem s realizacijom, posebno kad se suparnik ispred nje brani. Utakmica je iznimno važna za obje momčadi.

GORICA - HAJDUK
Derbi kola, utakmica koja je možda važnija za Splićane, ali i domaćin će biti jako nabrijan, jer mu na klupi sjedi Siniša Oreščanini, nekadašnji trener Hajduka. S druge strane sportski direktor gostiju je Nikoličius, koji je tri godine radio u Gorici.
Hajduk dolazi bez Fossatija, Talijana koji je bitan za igru momčadi, jer je glavni kreator u veznom redu. Teško je reći tko će ga zamijeniti. Nema sumnje da će u napadu tandem biti Livaja i Umut, pitanje je hoće li možda Jairo dobiti prednost ispred Kačaniklića, koji u dresu Hajduka još uvijek nije ostavio nikakav dojam.


Gorica sigurno neće srljati, nego će kroz čvrstu igru tražiti prostor u kojem bi Lovrić i Špikić trebali biti igrači odluke.

VARAŽDIN - DINAMO
Varaždin je pun problema. Zbog kartone neće igrati Leon Benko i Jorgo Pëllumbi, dok su Đurasek i Horkaš ozlijeđeni. Da je Varaždin i kompletan teško bi s gostima, ovako su mu šanse za dobar rezultat minimalne.


Teško je reći koju će postavu u Varaždinu izvesti Zoran Mamić. Računamo da će Gavranović predvoditi napad, da bi Oršić trebao igrati kao jamac za pobjedu. Opet, neće Mamić previše igrača odmarati i čuvati za Tottenham, jer Dinamu je svaki bod bitan.

ŠIBENIK - OSIJEK
Šibenčani se nadaju barem bodu da ih učvrsti u solidnoj poziciji u borbi za ostanak. No, treba vidjeti kako se na momčad odrazila vijest da Labrović i Prince već imaju potpisane ugovore za sljedeću sezonu, ali s Rijekom. Šibenik je uglavnom kompletan, ali dojma sm oda je u laganom padu forme.


Osijek može računati na sve igrače osim Brleka i Topčagića koji su već odavno izvan stroja. Mierez će sigurno početi, kao i Bohar i Bočkaj na krilima. Žaper je siguran u veznom redu, vjerojatno i Kleinheisler. Obrana se zna, Jurčević i Silva trebali bi biti izbor na bokovima. I Osijek je u laganom padu forme, a utakmica mu je jako važna.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 16:17