DAMIR KRAJAC/CROPIX
VRLO REALNA OPCIJA

Novi detalj u ‘slučaju Mamić‘!? Hrvatski insajder otkriva: ‘Evo zašto su toliko zapeli da ga dovedu‘

Nastavljaju se nizati proturječne informacije oko sutrašnjice maksimirskog trenera
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. prosinac 2020. 20:31

Zoran Mamić vruća je priča na Bliskom istoku, zakuhalo se opasno oko njegova dolaska na izborničku klupu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Iako je Mamić na press konferenciji u najavi utakmice protiv CSKA rekao jasno da ga traže iz Emirata, ali da ostaje u Dinamu, na drugom kraju svijeta uvjereni su u realizaciju posla. Tamošnji mediji navode da je Dinamov trener prvi kandidat, da je, zapravo, jako blizu dogovora, dok izvori iz Maksimira i ljudi bliski Zoranu Mamiću tvrde da znaju za interes iz Emirata, koji je stalan i uporan, ali da u pitanju nisu nikakvi pregovori, kamo li dogovor. I da je on fokusiran samo na Dinamo i ono što slijedi u završnici sezone i u njenom nastavku...

Vrlo realna opcija

U utorak se tako opet pojavila nova informacija iz Emirata, opet su mediji otišli korak dalje i izvijestili da je doista Mamićev dolazak pred realizacijom i da bi sve moglo biti poznato za dva dana. Što znači možda čak i prije utakmice Dinama i CSKA-a. Puno različitih informacija, s jedne strane Mamić je na odlasku, s druge nije niti pregovarao s Emiraćanima? Naravno da je sve moguće, dakle, i da ostane, ali i da na kraju ipak napusti Dinamo.

image
Ferdo Milin
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Pokušali smo dobiti uvid s lica mjesta, u Emiratima je odnedavno trener Ferdo Milin. Postao je trener mlade momčadi Al Nasra, ranije je već radio s mlađim reprezentacijama u Emiratima, ostavio dobar trag i jako dobro poznaje situaciju u nogometu te zemlje. Upravo nam je on prenio kako u Emiratima gledaju na tu priču oko Mamića.

- Ono što vam mogu reći, što sam primijetio, jest da se ovdje uistinu priča o njegovom dolasku kao vrlo realnoj opciji, Emiraćani su uvjereni da će on postati novi izbornik. Ovdje cijene sve naše trenere, ali Zorana posebno, iz vremena dok je bio trenerom Al Aina. Posebno ga po lijepome pamte u tom klubu, a jako je bitno što baš igrači Al Aina jako zagovaraju Mamićev dolazak. Stoga je jasno zašto su toliko zapeli da ga dovedu - priča Milin.

Cilj je Katar

Hrvatski stručnjak potvrdio je da se u Dubaiju već naveliko smatra kako će Mamić prihvatiti ponudu.

- Po onome što vidim i čujem, Emiraćani su uvjereni da će Mamić postati novi izbornik, smatraju to izvjesnim raspletom. Dosad su dosta mijenjali izbornike, nikako da pronađu pravoga, a sad su se odlučili za Mamića i sve će poduzeti da on doista i dođe ovdje. Ne znam kako razmišlja Zoran i kakvi su njegovi planovi, ali sudeći po atmosferi u Emiratima, oni ga vide kao rješenje svojih problema. Cilj koji stavljaju pred novog izbornika jest pokušati izboriti plasman na SP, iako reprezentacija trenutno ne stoji dobro na ljestvici i pred njom nije lagan posao, ali još je važnije stvoriti momčad za budućnost, koja bi u idućim godinama vratila Emirate među najbolje azijske reprezentacije. I zbog toga je također Mamić prvi izbor jer je već pokazao da zna stvoriti momčad, promovirati nove igrače.

Jurčićevi uspjesi

Inače, osim Mamića, potencijalnog izbornika, još jedan hrvatski trener trenutno uživa veliko povjerenje u Emiratima. Radi se o Kruni Jurčiću.

- Kruno je u Al Nasru, već više od godinu dana je na klupi tog kluba, a u vrijeme dok je nogomet stajao zbog korone i dok su mnogi klubovi otpuštali trenere strance Jurčić je dobio još veće povjerenje u Al Nasru, bori se za naslov i ovdje ga jako cijene. A i sve je više igrača Al Nasra u reprezentaciji, što je za ovaj klub velika stvar. Evo, poklopilo se da i ja dođem u Al Nasr, na klupu mlade momčadi, jedan od mojih zadataka je razvijati mlade igrače za prvu momčad, tako da ću usko surađivati i s Jurčićem - rekao je Milin, koji je više od dvije godine uspješno radio s mladim reprezentacijama u Emiratima pa je i to razlog što ga je uzeo Al Nasr.

Da ne bude zabune, to nije “onaj” Al Nassr, na čijoj je klupi bio Zoran Mamić. To je saudijski Al Nassr, tamo je, primjerice, trener mlade momčadi cijenjeni riječki stručnjak Alen Horvat, koji dobro radi i također bi uskoro mogao i na seniorsku klupu nekog od cijenjenih klubova u ovom dijelu svijeta. Ima naših trenera na tim meridijanima, hoće li Mamić opet podebljati taj broj, vidjet ćemo ubrzo. Emiraćani, očito, već spremaju doček, uvjereni da on neće odbiti ponudu.

MAMIĆEVE TRENERSKE POSTAJE

Dinamo Zagreb
(Hrvatska)

Al-Nassr
(Saudijska Arabija)

Al-Ain
(Ujedinjeni Arapski Emirati

Hilal
(Saudijska Arabija)

49 godina ima Zoran Mamić, koji u Dinamu odrađuje drugi mandat na klupi
4,5 milijuna eura trebao bi za dvije godine od Emiraćana dobiti Zoran Mamić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 13:22