Bruno Petković i Komnen Andrić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ČEKA SE PONUDA

Novi heroj Maksimira na zimu odlazi ‘za kikiriki‘? Ma kakvi! Evo koliko će u Dinamu tražiti za njega

U Dinamu planiraju europsko proljeće, ovog trenutka prodaja je preriskantna pa možda i ostane...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. studeni 2021. 09:11

Werder je debelo zagrizao za Komnena Andrića, njemački drugoligaš bi ga ove zime već želio vidjeti u svojoj svlačionici. Prema našim informacijama, do kraja studenog bi već trebala stići u službena ponuda u Maksimir. Naši njemački izvori tvrde da je Werder za Andrića spreman ponuditi milijun eura, možda eventualno nešto malo više.

Međutim, s takvom ponudom u plavom domu neće biti zadovoljni! Iz raznih izvora saznajemo da će Dinamo za Andrića, koji se poput Feniksa izdigao iz pepela tražiti više. U Maksimiru nikada ne istrčavaju s cijenama za svoje igrače, ali srpskog napadača teško da će pustiti ispod 2,5 do 3 milijuna eura. Štoviše, neke informacije govore da bi ga Modri željeli zadržati do ljeta iduće godine.

Druge perspektive

Naime, Dinamo očekuje da će se plasirati u europsko proljeće, da će voditi borbu za naslov prvaka, želi osvojiti Kup... To znači da će trebati imati jak roster jer će ritam utakmica biti žestok. Andrić je u odličnoj formi, sigurno će im trebati, tako da u plavom domu nisu skloni riskirati i pustiti ga.

Nadalje, vidite što se sad dogodilo, ozlijeđeni su bili i Jurić i Čop, nikad se ne zna hoće li ozljede tijekom sezone opet pokucati na vrata maksimirske svlačionice, tako da je napadač kvalitete Andrića itekako potreban, nema više niti Gavranovića, Petković je “desetka”, jednostavno, prodaja Andrića bi mogla biti zaista preriskantna. No, isto tako, znate kako to biva kad stigne neka ponuda koja se dopadne blagajni, onda ipak otvaraju neke druge perspektive. Pitanje jest hoće li Andrić zadržati formu, hoće li ga kad se oporave prestići Jurić i Čop? Hoće li ga se na ljeto moći prodati za cifru koja im se može ponuditi sada? Takva pitanja su uvijek predmet razmatranja... Iako o svemu odlučuje klub, naravno da će se nešto pitati i Andrića, koji sad ima zaista sjajnu priliku otići u Njemačku. Uostalom, Dinamo nije želio prodati niti Marija Gavranovića, ali on je baš inzistirao na odlasku kad je vidio da nije u prvom planu. Nije dobro imati nezadovoljnog igrača u svlačionici. Uglavnom, sad se čeka ta službena ponuda Werdera, pa će se onda sve vidjeti...

image

Komnen Andrić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Modri inače treniraju bez svojih 13 reprezentativaca i pripremaju se za Osijek. Stižu za Dinamo dobre vijesti kad se radi o ozlijeđenim igračima, Juriću, Čopu i Ademiju. Sva trojica treniraju s momčadi! Istina, postupno se uvode u treninge. Kad se rade najteži, intenzivni treninzi, onda ih se malo poštedi, kako se slučajno ne bi obnovile ozljede. No, iz dana u dan se lagano za njih podižu intenziteti treninga. To sve procjenjuju kondicijski treneri. Kad bi se trojac mogao vratiti na teren, kad će biti spreman igrati utakmice? Traje utrka s vremenom. Sve je dobro, dok ide - dobro. No, ako nakon nekoliko treninga nekoga od njih nešto malo zaboli, onda se opet usporava intenzitet. Tako je to u plavom domu, iznimno se pazi na igrače, ne želi se ništa forsirati.

Velika stvar

Kako sada stvari stoje, naravno, zavisno od forme koju dostignu, sva trojica bi mogli participirati barem jedno poluvrijeme u nadolazećem derbiju protiv Osijeka. Ukoliko će oporavak i dalje biti uspješan kao do sada. Za europski sraz s Genkom možda bi sva trojica mogli biti spremni. Eventualno bi samo Deni Jurić mogao izostati iz konkurencije jer njegova ozljeda gležnja zaista je bila teška. Također, on jedini još uvijek osjeća neke sitne bolove. Od njegove ozljede prošlo je više od pet tjedana, ali dok osjeća bilo kakve bolove, pa makar oni bili i sitni, neće mu se dozvoliti igranje utakmica.

Povratak ove trojice svakako će biti velika stvar za Modre, naročito kad se radi o kapetanu Ademiju. Zna se što Ademi znači za momčad, on je lider, vođa, s njim su Modri jači, moćniji, agresivniji. Mnogi će u Maksimiru kazati, “da je Ademi bio u sastavu, ne bismo izgubili od Lokomotive”. Naime, nema šanse da bi Dinamo onako loše i mlitavo ušao u utakmicu u Kranjčevićevoj, Ademi to ne bi dozvolio, on bi sigurno pokrenuo momčad.

Naravno da je trenutačno sve fokusirano na derbi s Osijekom, koji može imati veliki utjecaj na nastavak sezone, o Genku u Europskoj ligi se još ne razmišlja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:20