Justin de Haas
 PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA
STIGAO I NIZOZEMAC

Novi iznenadni transfer na Maksimiru! Dinamo na posudbu doveo mladog igrača PSV-a

Igrač nije bio u planovima u Eindhovenu, a na ljeto će postati slobodan na tržištu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2021. 13:00

I nakon isteka prijelaznog roka koji je trajao do 15. veljače dolaze vijesti o novim igračima u redovima hrvatskog nogometnog prvaka. Nizozemski mediji javljaju da je na posudbu iz tamošnjeg prvoligaša PSV-a do kraja sezone stigao 21-godišnji Justin de Haas.

Radi se o stoperu koji je prikladan i za igranje na poziciji lijevog braniča. No, kako je uopće došlo do realizacije posla? De Haas od svog dolaska iz AZ-a prije godinu i pol dana uopće nije participirao u planovima za prvu momčad trenera Rogera Schmidta. S obzirom na to da mu ugovor s klubom iz Eindhovena ističe 30. lipnja ove godine, PSV se svog braniča "riješio" prije vremena.

To isto tako znači da će s tim datumom de Haas postati slobodan igrač pa će ga Dinamo moći učiniti svojim igračem, nakon što mu istekne posudba.

Transfermarkt, poznata stranica za nogometne transfere njegovu vrijednost procjenjuje na 350 tisuća eura. Stoper, lijevi bek...

Nastavno o de Haasu, mladić je dakle, do danas bio kapetan mlade momčadi PSV-a, kao što je vidljivo na fotografiji. Igrao je dakle, u nizozemskoj 2. ligi za Jong PSV, za kojeg je ove sezone skupio 11 nastupa, a zabio je jedan pogodak i dvaput asistirao svojim suigračima. Zadnji puta je igrao 5. prosinca protiv Rode pa će ga trebati pripremiti za vrlo jak natjecateljski program i to - vrlo brzo.

Zanimljivo, od 11 nastupa ove sezone (ukupno 861 minuta), šest je utakmica odigrao kao središnji, a pet kao lijevi branič.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 05:00