Foto: Ranko Suvar / CROPIX
'ISPOD RADARA'

NOVI POČETAK NEKADAŠNJEG VELIKOG DINAMOVOG TALENTA KOJEG SE MNOGI SJETE TEK NA SPOMEN ANDERLECHTA 'Nemojte me ni podsjećati na to'

MATIJA FINTIĆ Niti Anderlecht, niti teška ozljeda nisu ga mogli natjerati da odustane od nogometa
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. listopad 2018. 18:07

Malo ‘ispod radara’ prošla je informacija da se u utakmici protiv Kustošije u momčad Dinama II vratio nogometu Matija Fintić. Momak koji je slovio za velikog Dinamovog talenta, ali čiju su karijeru napale razne nesreće. Danas se Fintića mnogi najčešće sjete tek na spomen Anderlechta, najmanje njegovom krivicom.

Fintić je u dvoboju juniorskih momčadi Dinama i Anderlechta u Ligi prvaka ušao u igru kod Dinamova vodstva u Bruxellesu od 2:0, a naknadno je Dinamo kažnjen jer je Fintić imao tri žuta kartona. Anderlecht je pobijedio za zelenim stolom 3:0, kasnije izbacio Barcelonu i otišao na Final Four. Nikad nećemo saznati što bi bilo da Fintić nije imao višak kartona, možda bi Dinamo i osvojio tu Ligu prvaka. Takva je to generacija bila...

- Joj, nemojte me ni podsjećati na to, bili su to teški trenuci - rekao nam je Fintić, pokušavajući s odmakom od dvije i pol godine objasniti što se te večeri dogodilo u Bruxellesu.

- Ne znam kako se dogodilo. Znao sam da imam tri žuta kartona, ali valjda su mislili da se brišu nakon grupne faze. Ma, bilo pa prošlo, nećemo se više na to vraćati. Odigrali smo dobru utakmicu, pobijedili, na kraju ipak izgubili.

Dobar dio Dinamove generacije ili je već ‘preskočio’ prvu momčad i otišao u inozemstvo ili je sad oslonac u prvoj momčadi. Poput Gojaka, Olma ili Šunjića koji u Bruxellesu nije igrao. A evo, Fintić na novom početku...

- Istina, sreća me baš nije mazila, sad sam protiv Kustošije odigrao prvu utakmicu nakon skoro godinu i pol dana, zadnja je bila u svibnju 2017. Otišli su mi ligamenti koljena, oporavak je bio dugačak, možda sam mogao igrati još na kraju prošle sezone, međutim, nismo željeli riskirati, ni ja ni klub. Odlučili smo usporiti povratak, prošao sam pripreme, radio stvarno kao nikad i sad sam se vratio spreman. Naravno, još neko vrijeme će mi trebati da uhvatim formu, zato mi treba što više utakmica, ali što se tiče fizičke spreme, tu nemam nikakvih problema.

Znači, unatoč dugoj stanci, unatoč svim tim nesrećama, nije još odustao, nije prekrižio ni igranje u prvoj momčadi?

- Ne, nikad nisam odustao, niti pomislio da je gotovo. Vjerujem i dalje da mi karijera može ići uzlaznom putanjom, da se mogu nametnuti i zaigrati i za prvu momčad. Samo da bude zdravlja i utakmica, kroz koje ću vratiti formu.

Mlad je, uostalom, tek mu je 21 godina. Nego, hoće li gledati utakmicu s Anderlechtom, ili je preskočiti da ga ne podsjeća na onu iz juniorske Lige prvaka?

- Ma, gledat ću, naravno! Svim srcem sam uz dečke, neka pobijede i približe se europskom proljeću!

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 05:38