TOM DUBRAVEC/CROPIX
MOTIVACIJE NE NEDOSTAJE

Novi početak velike nade Hajduka: ‘Ovo nije korak unatrag, ponovno ću privući pozornost Splita‘

‘Jasno da mi Zagreb nikad ne može zamijeniti Split i more, ali ja sam profesionalac...‘
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 22. srpanj 2021. 20:20

Tonio Teklić (21), jedan od najvećih talenata Hajdukove škole, ponovno je na svom nogometnom početku, ali ne u Splitu već u Zagrebu u novom prvoligašu Hrvatskom dragovoljcu. U crnom dresu pokušat će dobrim igrama ponovo natjerati čelnike Hajduka za povratak u Split.

Nakon samo deset dana provedenih u Sigetu i odigrane dvije kontrolne utakmice (Hermannstadt 1:0, Kustošija 4:0) u kojima je bio autor dva pogotka izborio se za startera u Puli s Istrom 1961, ali je njegov debi u crnom dresu bio neuspješan, zamijenjen je u poluvremenu utakmice. No, Teklić vjeruje da je to bio samo jedan loš dan i da njegovo vrijeme u Sigetu tek slijedi.

Poslije Varaždina, vama je Hrvatski dragovoljac druga posudba, nisu li posudbe za mlade igrače frustrirajuće? Kako ste vi prihvatili još jednu odgodu da svoje nogometno znanje pokažete na Poljudu?

- Odlazak na posudbu u Varaždin bio je pun pogodak, jer sam dobio određenu minutažu koja je itekako važna razvoju mladog igrača. Dobrim igrama u klubu iz baroknog grada skrenuo sam pozornost izbornika U-21 i čelnika Hajduka, koji su me vratili u seniorsku momčad. Ali, nije bilo sreće, nisam se uspio nametnuti novom treneru i završio sam u Hrvatskom dragovoljcu.

Izjednačeno na dnu

Neki navijači splitskog kluba kažu da vam je dolazak u Zagreb korak unatrag u nogometnoj karijeri?

- Ne bih se složio s takvim razmišljanjem, jer ja sam profesionalac i idem tamo gdje mi matični klub odredi. Jasno da mi Zagreb nikad ne može zamijeniti Split i more, ali ja sam krenuo za igračkom minutažom. Važno je biti u izlogu, a ne u dućanu. Samo dobrim igrama skrenut ću pozornost ljudi u Hajduku i to je ono što me u ovom trenutku najviše motivira. U Sigetu sam odlično primljen i za sada nemam nikakvih primjedbi. Nadam se da ću im to veliko gostoprimstvo vratiti dobrim igrama i rezultatom.

Možete li bez obzira na loš start i 1:3 poraz u Puli zadržati ostanak?

- Sigurno da možemo, bez obzira što su nas svi već oplakali. Jer prema viđenom praktički su sve momčadi iz donjeg dijela HNL-a podjednake, dijele nas samo neke nijanse. Možda imamo manje prvoligaškog iskustva, ali sve se to može nadoknaditi sa stopostotnim pristupom i srcem. Vjerujem da je poraz u Puli bio samo naš loš dan, odnosno neiskustvo, jer smo s previše respekta ušli u dvoboj s Istrom 1961, koja je našu preveliku tremu iskoristila s dva pogotka već u prvih 20 minuta utakmice - unatoč lošem startu HD-a optimističan je Teklić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:31