Mišo Lišanin / CROPIX
'KRIV SAM, NAMA DVOJBE'

Novi početak za Agića u Aziji: 'Klupa mi je novi motiv, ali kaznu sam spreman odslužiti!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. siječanj 2012. 10:06

Sretali smo ga često u Maksimiru zadnjih mjeseci, sin igra u podmlatku Dinama, imao je Jasmin Agić tih dana jednu jedinu želju.

- Samo da završi više taj proces, taj slučaj 'Offside’. Kako god, samo da završi, da mogu krenuti nekim drugim putem - pričao nam je gledajući sina kako radi prve prave nogometne korake. Nekoliko puta ponovio je 'što mi je to trebalo’?, u jednom trenutku je i rekao:

- Htio bih ostati u nogometu, otići za trenera, možda već sad, negdje van. Samo da završi sve ovo.

što mi je to trebalo

I završilo je, Jasmin Agić osuđen je nepravomoćno na devet mjeseci zatvora u aferi 'Offside’, još puno puta ponavljajući rečenicu 'što mi je to trebalo’? Ipak, na neki je način istovremeno uz presudu dobio i novu priliku. Njegov tast Srećko Juričić, trener koji je karijeru izgradio najviše na Bliskom istoku, gdje ga iznimno cijene (bio je izbornik UAE-a, Jemena, Omana i Bahreina, s kojim je bio četvrti u Aziji) postao je novi trener Al-Taawona, prvoligaša iz Saudijske Arabije. Jasmina Agića uzeo je za pomoćnika, uz još jednog Riječanina, Miloša Hrstića. S optuženičke na trenersku klupu, Agić je definitivno jedan od rijetkih sretnika.

- Ovo je moj novi početak u životu, prepun sam motiva, želim uspjeti u trenerskom poslu. To je posao koji radim cijeli život, obožavam nogomet i u njemu uživam, osim u ovih zadnjih godinu i pol - javio se Agić iz Arabije, dobro raspoložen i sretan. Nestalo je zabrinutosti, ne živi više u iščekivanju, okrenuo je, kaže, novu stranicu.

- Napravio sam što sam napravio, priznajem, ne mogu od toga pobjeći. Nije sporno da to nisam smio učiniti. Postoje neke okolnosti koje mogu biti objašnjenje zašto sam to učinio, ali ne bih se sad na to vraćao, puno se o svemu tome pisalo i pričalo. Kriv sam, nema dvojbe, i točka. Ja sam čovjek od krvi i mesa, koji može pogriješiti. Pogriješio sam i spreman sam vratiti dug državi te odslužiti kaznu koja mi je izrečena.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 05:32