NESTAŠNI KAMERUNAC

NOVI SKANDAL Tko zna što bi Križanac i Vidić napravili Belleu da su bili na terenu...

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 02. listopad 2012. 20:34

Što se to događa s nogometašima Splita kad sudac dosudi jedanaesterac u njihovu korist? Treći put ove sezone iskazana je neposlušnost i nepoštivanje hijerarhije, no prvi put je ta želja za samoisticanjem i egocentričnost kažnjena promašajem, naposljetku gubitkom bodova. Najprije je Ante Rebić htio pucati jedanaesterac u utakmici protiv Slavena Belupa, pa je prije dva tjedna isto poželio Ante Erceg i sada je u nedjelju na scenu stupio Henri Belle.

Zapravo, Kamerunac je sudjelovao u prepirci i protiv Zadra, pa se povukao, ali ovoga puta nije htio čuti naredbe trenera Tončija Bašića. Još je okrenuo leđa suigračima, pravio se lud i gluh. Ante Vitaić, nepogrešivi izvođač udaraca sa 11 metara nije u ovoj situaciji mogao ništa, niti je kapetan Andrija Vuković (branio je odlično, a mi ga nagrdili “šesticom” u brzini izvještavanja) mogao dotrčati s druge strane terena i pokazati autoritet. Tko zna kako bi se Belle proveo da su na terenu bili Ivica Križanac i Velimir Vidić, teško da bi se mogao tako ponašati. Epilog Belleove nepromišljenosti, prevelike želje da konačno zabije u Parku mladeži, logično je kažnjena promašajem, šutom u gredu.

- Istina je da sam ga htio odmah zamijeniti, pozvao sam Barabana sa zagrijavanja, ali sam odlučio pričekati do poluvremena. On je do toga trenutka igrao jako dobro - rekao je trener Tonči Bašić.

Bez obzira što je postao ljubimac navijača u Parku mladeži, u nedjelju je navukao na sebe njihov bijes. Mnogi su se ljutili i na trenera Bašića, pa i na suigrače koji su mu dopustili da puca jedanaesterac. Ali, što su mogli uraditi? Potući se s njim, natjerati suca Brunu Marića da ih dodatno kazni kartonima zbog nesportskog ponašanja?

Belle bi kao najskuplji igrač u povijesti Splita, igrač za kojega je plaćena ogromna odšteta u hrvatskim okvirima, trebao iskazivati znatno veću odgovornost i konačno se početi posvećivati momčadi. Njegov je učinak mršav, jedan pogodak (Dinamu u Maksimiru) jest premalo, koliko god kredita dobio za period aklimatizacije. Klub ga je, na primjer, uzeo u zaštitu nakon utakmice u Puli. U vojsci se nekada problematične tipove sankcioniralo “ćebovanjem”, dekom preko glave, pa im više ne bi padale na pamet gluposti. Možda to nije loša ideja za svlačionicu Splita, ali Bellea će odluka da izvede jedanaesterac koštati dosta, to mu je priopćio predsjednik Slaven Žužul ispred svih igrača i struke prije treninga u ponedjeljak navečer. Kazna Belleu bit će primjer svima, rekao je Žužul, te poručio da se takve stvari više ne smiju dogoditi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 17:07