JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix
NEMA KUPOVINE BEZ PRODAJE

Novi transfer na Poljudu samo je zagrijavanje za velike stvari: Evo koje dvije pozicije su kritične

Fossati je treći na popisu želja u razgovoru s igračima koji su prošle sezone igrali na Poljudu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. lipanj 2021. 08:14

Dva tjedna odmora su već prošla, šest je dana ostalo do početka priprema koje na Poljudu počinju 14. lipnja. Što je Hajduk dosad napravio i kakav posao čeka Jakobušića i Nikoličiusa do početka priprema?

Najveća novost je dolazak trenera Jensa Gustafssona. Brzo su na Poljudu reagirali, nisu dopustili da se razmašu velike priče po pitanju tko će naslijediti Tramezzanija.

Talijan je otišao, Šveđanin došao, već se 10 dana upoznaje s novim okruženjem. Ali, glavna pitanja u igračkom kadru još uvijek su bez pravog odgovora. I očito će takvim i ostati još neko vrijeme.

Livaja i Lovre Kalinić su prioriteti Hajduka, dok se ne definira njihov status nema izgradnje momčadi za sljedeću sezonu. Jer, ako su Livaja i Kalinić na Poljudu i iduće sezone, onda je jasno da takve profile igrače ne treba dovoditi. U suprotnom, treba posegnuti za kreatorom igre i vratarom. Lagano i jednostavno to zvuči gledano kroz prizmu profila igrača, ali Livaja i Kalinić su stožerni igrači, ključni igrač i kapetan koji imaju puno veću ulogu od same nogometne funkcije. Lideri na terenu, to su Livaja i Kalinić, zbog toga je njihov ostanak prioritet. Pritom je jasno da Kalinića nema na početku priprema jer se nalazi s reprezentacijom na Euru, a glede Livaje imamo još sedam dana, a možda i koji dan više, za konačnu odluku.

Rješavanje u hodu

Čeka se i definiranje statusa Marca Fossatija, kojemu je istekla posudba iz Monze. Fossati je treći na popisu želja u razgovoru s igračima koji su prošle sezone igrali na Poljudu, a nemaju ugovor za sljedeću sezonu.

U dva tjedna odmora Hajduk je zaključio suradnju s tercetom posuđenih, s Umutom, Mujakićem i Todorovićem. Stopera je doveo, angažirali su Bijeli svog nekadašnjeg igrača Josipa Eleza koji je stigao iz Hannovera. Dakle, nedostaju im desni bek i napadač za pokrivanjem dviju pozicija koje su ostale upražnjene odlaskom turskog “špica” i BiH reprezentativca.

Bilo bi sjajno da Bijeli već na startu priprema imaju definiran kadar u sferi dolazaka jer posve je logično da će se odlasci događati “u hodu” i to je proces nad kojim neće imati potpunu kontrolu. Ali, svi su procesi usko povezani, nema kupovine ukoliko nema sredstava iz prodaje.

Šest dana prije početka priprema Hajduk bilježi jedan transfer, Krekovićev za 200.000 eura u Beerschot. Zagrijavanje za velike stvari? Da, tome se i u Hajduku nadaju kako bi mogli krenuti u kreiranje jake momčadi spremne ispuniti visoko postavljene ambicije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:04