Ante Cizmic / CROPIX
ŠTO SE DOGAĐA NA POLJUDU?

NOVI TRENER HAJDUKA OTPISAO PRVOG STRIJELCA KLUBA U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI SEZONE Čovjek koji je spašavao Hajduk nije potreban Orešćaninu?

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. prosinac 2018. 13:40

Za najvažniju utakmicu jeseni, za kup-dvoboj s Osijekom u Gradskom vrtu ne konkuriraju Filip, Memolla, Said i Tudor, te nedovoljno oporavljeni Hamza i Posavec. Još od sredine listopada nema gambijskog veznjaka ni čuvara mreže selekcije U-21. Kalkuliralo se s njihovim povratkom za današnju utakmicu, jer Hamza je, primjerice, trenirao posljednjih tjedan dana, ali Oreščanin se u izboru igrača vodio geslom “idu samo potpuni spremni”. A Hamza i Posavec to nisu.

Po kiši je jučer, odvojeno od prve momčadi, trenirao tercet Said Ahmed Said, Steliano Filip i Hysen Memolla. Dva lijeva beka i napadač dovedeni u mandatu sportskog direktora Marija Branca očito su “višak” kod Oreščanina. Da nema Filipa i Memollu, to nije vijest, jer 26-godišnji Albanac nije zaigrao još od prosinca prošle godine; bit će uskoro 12 mjeseci da nema službenu utakmicu za prvu momčad Hajduka. Prošle zime borio se s ozljedom trbušnog zida, a kasnije nije uspio uvjeriti trenere Kopića i Vulića da je spreman osvojiti dres prvotimca. Zbog ozljede Memolle doveden je prošle zime Filip, ali od starta se Rumunj nije nametnuo.

Split, 240917.
Nogometna utakmica Hrvatski telekom Prva liga, 10. kolo, na stadionu u Poljudu.
Hajduk - Lokomotiva
Na fotografiji: Hysen Memolla u napadu
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
CROPIX

U veljači je nešto igrao, da bi sredinom proljeća zasjeo na klupu odakle ga je Kopić počeo dizati tek krajem kolovoza. Vulić mu je potom ponudio šansu od prve minute, ali nije dugo Rumunj živio u prvoj postavi. Već nakon mjesec dana preselio je na klupu, zadnju je zaigrao baš protiv Osijeka na Poljudu. Od tada je samo jednom bio u zapisniku, a posljednjih šest dvoboja nije ni konkurirao za sastav. Memolla i Filip odavno gledaju u leđa Bradariću i Fomitschowu u utrci za status startera na lijevom beku, ali što je sa Saidom? Jer, najavljivalo se prije Rudeša da se Saida čuva za važnu utakmicu u Osijeku.

Zagreb, 011218.
Stadion Kranjceviceva.
Utakmica 16. kola Hrvatski telekom 1. HNL,
NK Rudes - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Sinisa Orescanin.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

- Nije potpuno spreman - službeni je odgovor koji smo na upit o statusu Saida dobili s Poljuda.

Pritom nije precizirano je li Said ozljeđen. Tek kratko objašnjenje, nije spreman... Ganac s talijanskom putovnicom ove je sezone imao uspona i padova, ali sa sedam pogodaka prvi je strijelac Hajduka ove sezone. Postigao je neke bitne zgoditke za Bijele, poput gola Slaviji za 1:0 na otvaranju europskih kvalifikacija, zatim zgoditak nade za 1:1 u mreži Steaue u bukureštanskom uzvratu. Pogodio je i mrežu Šibenika u Kupu za poravnanje (1:1) kojim je Hajduk došao do produžetaka, a potom i prolaza do četvrtfinala.

Split, 101118.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 14. kola HT Prve lige, Hajduk - Inter Zapresic.
Na fotografiji: Ahmad Said Said. 
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
CROPIX

Imao je Said i loših epizoda, poput crvenog kartona protiv Gorice na Poljudu, no u siromaštvu napadačkog kadra ipak je mogao i znao pomoći momčadi. Ali, očito je da nije potreban Oreščaninu, a koliko je potreban Hajduku, znat ćemo ove zime. Puno se puta već najavljivalo da će Hajduk staviti Saida u transferni izlog, ali u tom kontekstu se očekivalo da će 25-godišnji napadač igrati posljednje važne utakmice jesenske polusezone. Slična je situacija bila i s Tudorom koji je također na odlasku s Poljuda, jer ugovor mu ističe u lipnju sljedeće godine. Suradnja nije produžena, igrač nije ozlijeđen i nema ga na popisu za najbitniju utakmicu jeseni. Ne treba ništa “crtati”, sve je jasno, rastanak s Tudorom izgledan je već ove zime.

Sve utakmice četvrtfinala ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa možete izravno pratiti u televizijskom programu HNTV-a.

Raspored odigravanja utakmica:

Osijek - Hajduk (srijeda, 17:00)

Dinamo - Slaven Belupo (srijeda, 19:30)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 22:09