KEK PREDSTAVLJEN U RIJECI

Novi trener poslao poruku igračima: 'Sada nek' pokažu da su s pravom dovedeni'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 27. veljača 2013. 18:51

Trojba Kek-Prašnikar-Karačić jučer ujutro postala je dvojba da bi se u rano poslijepodne preobrazila u konkretnu odluku. Prašnikar i Karačić su otpali, a Kek pozvan na Kvarner na finaliziranje dogovora koje se dogodilo u 13 sati kada je pušten bijeli dim: Matjaž Kek je novi glavni trener HNK Rijeka!

Sa sportskim direktorom Srećkom Juričićem završne je pregovore jučer obavio u opatijskom hotelu Milenij. Ugovor se potpisuje do kraja naredne sezone tj. do ljeta 2014. godine, a službeno je predstavljanje zakazano za danas u 13 sati. Zbog toga je prvi javni istup Matjaža Keka kao šefa Rijekinog stručnog stožera bio koncizan, ali ne i ispunjen samo uobičajenim frazama.

- Dogovor je postignut! Prezadovoljan sam, čast mi je i velika obveza što sam postao glavnim trenerom Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka - pričao je Kek desetak minuta prije no što će prvi puta, sa tribina stadiona na Rujevici, uživo pogledati svoju novu momčad.

- Vjerujem kako smo svi zajedno na Kantridi sposobni ostvariti ciljeve do kojih je stalo i nama u klubu i navijačima. Informirao sam se, naravno, o igračima, ali znate kakve su informacije koje dobijate usmenim putem... Zato sam danas, dan prije službenog predstavljanja, došao pogledati ovu utakmicu s Opatijom. A onda ćemo u narednih nekoliko dana pokušati napraviti pomak nabolje. Prvenstvo je u tijeku, prva slijedeća utakmica je već ove nedjelje, a svaki trener ima svoje ideje i svoj pogled na momčad. Zato je potrebna brza reakcija, a ja vjerujem da ću na ovaj, za mene veliki izazov, uz suradnju i podršku te veliku volju za radom svih nas u klubu, uspješno odgovoriti tj. ostvariti Rijekine ciljeve.

Koji su to ciljevi? Plasman u Europu?

- Klub je kao cilj postavio minimalno peto mjesto, ali zna se koja je tiha želja svih nas na Kantridi! Ja sam toga svjestan i prihvaćam taj izazov. Sigurno nije idealno prihvatiti momčad usred prvenstva, ali... Danas nema idealne situacije.

Onda je, samoinicijativno, poslao javnu poruku ljudima s kojima se u trenutku davanje izjave nije ni upoznao.

- Sada je i na igračima da pokažu kako su s pravom dovedeni, da su s pravom postali igrači takvog kluba kao što je Rijeka!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 01:10