SN
FANTASY HNL

Novo kolo Fantasy HNL-a: Osijek i Lokosi bez cijele jedne momčadi, promjena u napadu Hajduka?

Danas se igraju tri utakmice, u subotu Hajduk gostuje kod Varaždina, a Dinamo u nedjelju kod Rijeke
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. svibanj 2021. 09:06

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO
Lokomotiva traži nova tri boda u borbi za prvoligaški spas. Jako je oslabljena jer neće igrati Tuci, Mersinaj, Tahiraj, Aliyu, Hadžić, Đira, Papadopoulos, Musa (ozlijeđeni), te Bonansea (crveni karton). Šimić će još jednom predvoditi napad, Kačavenda i Chaija bit će iza njega, a Osmanković bi trebao zauzeti mjesto stopera. Gosti stižu gotovo pa kompletni, nema Gode i Mlinara zbog kartona, ali svi ostali su na broju. Slaven ima pet bodova više od Lokosa i recimo da bi mu jedan bod jamčio mir uoči zadnja tri kola.

ŠIBENIK - ISTRA 1961
Domaćima ne gori pod nogama, ali recimo da bi im jedan bod jamčio ostanak u ligi, iako su i ovako jako blizu tog cilja. No, Šibenik igra bez puno igrača, jer nedostaju: Jurić, Alimi (tri žuta kartona), Pandža, te Nikola Rak (ozlijeđeni). Naravno da će posebno nedostajati sjajni centarfor Jurić, a njegovo će mjesto zauzeti mladi Laća. U momčad se vraća kapetan Bulat, te će on uz Ćurića i braću Sahiti nositi vezni red domaćih. Puljanima jako gori pod nogama, njihov će cilj biti osvojiti barem jedan bod, ali svakako će pokušati uzeti i sva tri. Gostima nedostaju Hujber (crveni karton), Tomašević (tri žuta kartona), te Levitt, Bosančić, Guzina, Navarro (ozlijeđeni). Hara, Vuk, Gržan i Bande bit će im ključne napadačke uzdanice.

GORICA - OSIJEK
Gorica računa da treba barem tri, ili četiri boda u zadnja četiri kola kako bi zadržala treće mjesto. No, ima jako težak raspored. Večeras će joj nedostajati Suk, Lovrić, Kalik (ozlijeđeni), te Babec (tri žuta kartona). Špikić i Dieye će nositi napad, Hamad bi trebao biti blizu njih. Gosti stižu s jako puno problema, njima pak nedostaju Lončar, Jugović, Grezda, Brlek, Ndockyt, Erceg, Caro, Miloš, Barišić, te Topčagić. Svi su ozlijeđeni. No, Bjelica i dalje ima jaku momčad na raspolaganju i Osijek sigurno dolazi pobijediti.

VARAŽDIN - HAJDUK
I Varaždinu jako gori pod nogama, a Kastelova momčad ima puno ozlijeđenih. Pëllumbi, Tkalčić, Boban Petković, Novoselec i Memija su ozlijeđeni i pitanje je hoće li netko od njih igrati u subotu. Ćalić sigurno neće zbog žutih kartona. Hajduk dolazi po pobjedu jer samo će ga ona ostaviti u utrci za Europu. Umut se oporavio, nekako računamo da će dobiti prednost pred Ljubičićem, dok bi u postavi trebalo biti preostalih 10 igrača iz utakmice s Dinamom. Ponovi li izdanje kakvo smo vidjeli protiv Rijeke i DInama, Hajduk bi trebao biti dobra oklada.

RIJEKA - DINAMO
Rijeka lovi treće mjesto, uglavnom je kompletna, pa je jedino pitanje kakvu će postavu izvesti Tomić. Računamo da će Drmić biti ispred Kulenovića, te da vezni red (Čerin, Lončar, Murić, Andrijašević i Menalo) ne bi trebao biti upitan. Dinamo će tražiti pobjedu, ali Dinamo je dosta umoran i uvijek je pitanje koga će Krznar htjeti odmoriti. Petković je vidno iscrpljen, no je li Gavranović napokon ozdravio?

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 12:27