Uefa.com
KONAČNA POTVRDA

Novo pojačanje Ivo Pinto sletio u Zagreb, potpisao na četiri godine za Dinamo

Piše: GNK DinamoObjavljeno: 30. lipanj 2013. 14:31

Novi igrač Dinama je Ivo Pinto! Portugalski bočni igrač potpisao je s Modrima četverogodišnji ugovor te se odmah priključio suigračima na pripremama u Sloveniji!

Ivo Daniel Ferreira Mendonca Pinto novi je igrač Dinama. Portugalski branič odradio je sve potrebne preglede, potpisao ugovor i potom krenuo za Sloveniju gdje su mu novi suigrači na pripremama.

- Gledali smo ga puno puta i svidjelo nam se kako igra. Osim što je čvrst u obrani jako se voli priključivati prema naprijed i to u punom šprintu tako da smatramo kako će nam donijeti moć po boku koja je danas vrlo bitna u nogometu – rekao je trener Modrih Krunoslav Jurčić.

Pinto ima 23 godine te preko 30 nastupa za mlade reprezentacije Portugala. Nakon dobre sezone 11./12. u dresu Uniao de Leirije otišao je u rumunjski Cluj gdje je čvrsto zauzeo mjesto na desnom boku te bio standarni član u prvenstvu i Ligi prvaka.

- Sretan sam što sam došao u Dinamo koji je veliki klub. Znam kakvi su ovdje ciljevi i spreman sam na sve izazove te jedva čekam priključiti se suigračima i početi s treninzima – rekao je odmah nakon potpisa ugovora novi igrač Modrih.

Zadovoljan obavljenim poslom bio je i sportski direktor Zoran Mamić: - Doveli smo igrači koji posljednjih par godina redovito igra u svojim klubovima i stalno napreduje. Osim toga, prošle sezone bio je standardan za Cluj u prvenstvu i Ligi prvaka tako da ima iskustvo igranja na najvišem nivou što nam je bilo jako bitno.

Osobni karton



Ime i prezime: Ivo Daniel Ferreira Mendonca Pinto

Državljanstvo: Portugalsko

Datum rođenja: 7.1.1990.

Visina / težina: 184 cm / 70 kg

Bivši klubovi: Porto, Gil Vicente, Vitoria Setubal, Covilha, Rio Ave, Uniao Leiria, Cluj

Broj na dresu: 6

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:33