Nekad zajedno u Rijeci, uskoro u Dinamu: Josip Mišić i Stefan Ristovski
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
SN DOZNAJU

Novo pojačanje stiže u Dinamo, dolazi i bivši igrač šampionske Rijeke, igrat će protiv Krasnodara!?

Modri su željeli vratiti i Ivu Pinta, ali Rio Ave ga se ne želi tek tako riješiti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. siječanj 2021. 20:09

Dinamo ima problema na bokovima, a sad pogotovo na desnoj strani. Ozlijedio se Sadegh Moharrami, pa je Petar Stojanović ostao jedina opcija. A Stojanović je u zadnje vrijeme u drugom planu, očito u Dinamu s njim više ne računaju tako ozbiljno, možda primjećujući i da njegov žar nije više kao prije. Premda je Stojanović među onima koji uvijek daju maksimum, to mu se ne može osporiti.

I tako je malo-pomalo, od četiri desna beka početkom sezone (Moharrami, Stojanović, Pinto, Karačić) Dinamo ostao na Stojanoviću, od lagodne situacije došao i glib pa odmah krenuo u akciju. Zato su, nakon ozljede Moharramija, u Maksimiru pokušali s posudbe vratiti Ivu Pinta. On je u portugalskom Rio Aveu, igra standardno, pa su u Dinamu procijenili da bi im mogao pomoći da u nastavku sezone pokrije potencijalne rupe i bude na popisu za Europu.

image
Ivo Pinto je bio prva opcija, ali Rio Ave ga ne pušta
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Međutim, Rio Ave je odbio tu mogućnost, portugalski je klub dogovorio s Dinamom posudbu do kraja sezone, Pinto igra stalno i solidno te ga se Rio Ave ne želi tek tako riješiti. No, čini se da su Modri ipak u zadnji tren pronašli rješenje. I to u Portugalu. Riječ je o Stefanu Ristovskom (28), bivšem igraču šampionske Rijeke, reprezentativcu Sjeverne Makedonije, koji je igrač lisabonskog Sportinga.

Ove sezone je u drugom planu, nije igrao za prvu momčad, nakon što je do ljeta i kraja prošle sezone, čak i nakon koronastanke imao dobru minutažu. No, okolnosti su se u Sportingu promijenile, Ristovski je pao u 'nemilost' i rastanak sa Sportingom je najbolja odluka. U Dinamo bi za početak došao na posudbu. Sve bi trebalo biti gotovo tijekom ponedjeljka da ga Dinamo može prijaviti na listu za Europsku ligu do utorak u ponoć, ako se zbog situacije s COVID-om, putovanjima ne zakomplicira.

A u ponedjeljak bi trebao u Maksimir doći i Marijan Čabraja. Goričin lijevi bek vjerojatno je u nedjelju na Rujevici odigrao zadnju utakmicu za svoj klub. Iako se govorilo kako bi on i Dario Špikić trebali sad potpisati, a ostati u Gorici do ljeta, problemi s bokovima (jer i lijevo je Leovac u Stojanovićevu statusu) nagnali su Dinamo na promjenu plana i Čabraja bi već od utorka trebao biti u Dinamovu dresu. Naravno, ako Modri uspiju, kao i kod Ristovskog, odraditi sve formalnosti oko dolaska, ali tu ipak ne bi trebalo biti zavrzlama.

Spomenuli smo Špikića, ta se priča, navodno, isto bliži kraju, on bi trebao stići sredinom tjedna, potpisati za Modre i onda ostati u Gorici do ljeta kao što je bilo i planirano.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:55