Jurica Pršir
 ANTE CIZMIC/CROPIX
Bez prave prigode

‘O Hajduku neću reći ni jednu lošu riječ, ali nije mi jasno zašto nikad nisam zaigrao za prvu momčad!?‘

Mladi Zagrepčanin koji nije uspio u Splitu nakon dvije godine na Poljudu vratio se u svoj kraj
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 15. listopad 2020. 22:50

U posljednje vrijeme, kada su nogometni putovi u pitanju, najlakše se u Goricu stiže preko Splita, Poljuda i Hajduka. Splitski velikan niti iz šestog pokušaja nije pronašao način kako da turopoljsku metropolu napusti u slavljeničkom raspoloženju, ali zato svoje mlade igrače pristigle iz Dinama vrlo rado prosljeđuje u redove hit-kluba elitnog razreda hrvatskog nogometa.

Nakon mladog reprezentativca Darija Špikića, i 20-godišnji veznjak Jurica Pršir postao je novi član Gorice. Pršir je na Poljudu proveo dvije godine, ali nikada nije dobio niti minute prigode u prvoj momčadi Hajduka da pokaže što može.

- Ne želim o Hajduku kao klubu kazati niti jednu lošu riječ. U Splitu su me odlično prihvatili i s te strane nemam niti jednu zamjerku, no kada je u pitanju travnjak nije mi jasno zbog čega nisam dobio barem minimalnu priliku u kadru prve momčadi, a bilo je utakmica kada se to moglo dogoditi. Kada sam stigao u Hajduk, imao sam pola godine problem s mononukleozom i nije mi bilo nimalo lako vratiti se na pravi način u trenažni proces i utakmice. Postupno sam napredovao u kadru druge momčadi i u drugoj sezoni odigrao sam dosta dobrih utakmica, postigao i nekoliko golova, te sam kod trenera Igora Tudora priključen kadru prve momčadi - opisao je Pršir splitske dane.

Mladi Zagrepčanin podvlači sljedeće...

- Koliko god bio u kadru prvotimaca, ipak su jedno treninzi, a nešto sasvim drugo su utakmice. Kod trenera Tudora znalo se rotirati četiri-pet veznjaka, a ja jedini nisam dobio ni minute. Svakako je bilo utakmica kada sam mogao ući u igru, u zadnjem kolu prošle sezone na gostovanju u Zaprešiću kod Intera imali smo, primjerice, uvjerljivo vodstvo i idealnu situaciju da upišem prvoligaške minute u dresu Hajduka, ali što je tu je. Niti jedan igrač bez podrške ne može pokazati što zna, pa tako nisam niti ja mogao u Hajduku na prvoligaškoj razini. Što se trenera na Poljudu tiče, za mene je Mario Despotović, trener druge momčadi, top trener u taktičkom i trenerskom smislu i kod njega sam dosta napredovao.

Nije mi žao što sam išao

Poslije svega žali li nova uzdanica Gorice što je otišao u Hajduk i bi li se pod drugim okolnostima jednoga dana ponovno vratio na Poljud?

- Nije mi nimalo žao što sam otišao u Hajduk, sve što mi se događalo u nogometnom smislu u Splitu za mene je samo jedno veliko iskustvo koje će mi sigurno pomoći u daljnjoj karijeri, a što će biti u budućnosti o tome sada uopće ne razmišljam, već samo izazovima u dresu Gorice.

Hajduk s jedne strane potencira vlastiti kadar i mlade igrače, a onda se u kadru prve momčadi mogu primijetiti neki prosječni igrači sa strane, koji ne posjeduju nogometašku kvalitetu u skladu s tradicijom splitskog kluba.

- Nije na meni da komentiram stručnu politiku Hajduka, ali sigurno je da u igračkom kadru nismo bili samo ja i Špikić koji su se mogli probiti na veliku scenu. I Jurica Bajić bio je naš najbolji igrač i strijelac u druoj momčadi pa ga je klub poslao na posudbu, prvo u Slovačku, a onda u Sloveniju. Sigurno se radi o igraču koji u sebi ima veliki potencijal - zaključio je osvrt na igranje u Hajduku mladi Pršir.

Ne trebam prilagodbu

Ne krije da se odlično snašao u dobro poznatom okruženju...
- Došao sam doma i nije mi bila potrebna nikakva posebna prilagodba. Špikić mi je puno toga lijepog ispričao o Gorici i kada sam saznao da me žele trener Valdas Dambrauskas, sportski direktor Nikoličius i predsjednik kluba Nenad Črnko, za mene doista nije bilo nikakvih dvojbi. Treba mi samo prigoda, a ne bojim se da ću se predstaviti u pravom svijetlu. Da Gorica ne misli da sam kvalitetan igrač, sigurno me ne bi niti dovela u svoje redove. Ipak nisam igrao utakmicu osam mjeseci i moram postupno ulaziti u ritam prve momčadi i potom se nametnuti u veznom redu, gdje mogu igrati na bilo kojoj poziciji. Volio bih dobiti koju minutu već u ovom nadolazećem derbiju protiv Dinama, ali još je važnije da u dvoboju s našom najboljom momčadi pokažemo da nismo slučajno na drugom mjestu, za što sam siguran da imamo kvalitetu - istaknuo je Pršir.

20 godina ima mladić koji je skupio pet nastupa za U-19 selekciju Hrvatske
2018. došao je Pršir u Hajduk iz Dinama, ali nije zaigrao za prvu momčad Bijelih
150 tisuća eura vrijednost je mladog veznjaka prema portalu Transfermarktu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:49