Stipe Grčić, trener Junaka
 JURE MISKOVIC/CROPIX
ODGOĐENA JEDNA UTAKMICA

‘O ovome bi se trebao očitovati HNS! Ovako netko može prikriti simptome pa će sve izmaknuti kontroli‘

Zbog jednog korona-pozitivnog igrača, utakmica između Orijenta 1919 i Junaka u 2. HNL otkazana je.
Piše: Joško BlajićObjavljeno: 23. kolovoz 2020. 08:31

Nogometaši Junaka ne mogu igrati utakmicu 2. kola prvenstva protiv Orijenta zbog pozitivnog nalaza kod jednog igrača, koji je prošlog utorka trenirao osjećajući neke blaže smetnje. Sutradan je već imao mučnine izostavši s treninga. U četvrtak je otišao na testiranje, a u petak dobio nalaz koji je bio pozitivan na koronavirus.

Epidemiološka služba iz NZ HZJZ u Splitu procijenila je da je igrač zaražen Covidom-19 15. ili 16. kolovoza (dana kada je Junak igrao utakmicu sa Dubravom TIM KABEL). Kako je ovo drugi slučaj (prvi se dogodio 12 dana prije početka prvenstva zbog čega je osam igrača poslano u izolaciju, nap. a.), zaraženosti igrača, koji su igrali utakmicu i trenirali jedan dan, odlučeno je da se većina smjesti u izolaciju do kraja kolovoza. To je informacija, koju smo dobili u petak oko 13 sati.

Nakon ovog događaja i odluke epidemiološke službe čuli smo se i s trenerom Junaka Stipom Grčićem, koji nam je izjavio:

- Ovo je teška situacija iz koje moramo naći izlaz ako želimo imati regularno prvenstvo. Mislim da bi se o tome morao očitovati HNS. Po meni je potrebno obavljati testiranje igrača na koronavitrus najmanje dva puta mjesečno. Ne samo u Drugoj, već i u prvoj ligi, pa i ostalim ekipnim sportovima. Ovako netko može prikriti simptome za utakmicu, zaraziti druge igrače drugih klubova, doma ukućane, osobito one starije. Bez kontrole to može uzeti maha i od natjecanja neće biti ništa - istakao je Junakov trener.

Hoće li imati i koliko igrača koji mogu trenirati - pita se on. Po njemu prvi slijedeći susret bi se mogao odigrati protiv Osijeka II u 4. kolu. Može se pretpostaviti koliko će Junak biti spreman za tu utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 00:08